Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 20th, 2024 | by fileto

0

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μειονοτικό υποψήφιο

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Με αφορμή την κάθοδο του ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) στις ευρωεκλογές ο «γαλάζιος» βουλευτής υποστήριξε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο είναι κάτι όμως που έχει καινούργια χαρακτηριστικά. Είναι μια πάγια πολιτική της Τουρκίας να επιχειρεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας με στόχο όχι την προστασία των δικαιωμάτων και τη σωστή εφαρμογή της Συνθήκης της Λοζάνης αλλά την αξιοποίηση της για λόγους εξωτερικής πολιτικής της ίδιας. Εργαλείο για αυτό είναι το ΚΙΕΦ το οποίο κατά καιρούς έχει κατέβει υποψήφιο πάντοτε στις ευρωεκλογές προκειμένου να μετρηθεί η δύναμη επιρροής των μηχανισμών πάνω στην μειονότητα και να γίνει ευκολότερα το πολιτικό παιχνίδι».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή         20-05-24

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή 20-05-24© Παρέχεται από: Parapolitika.gr

«Έχουμε δύο καινούργια στοιχεία το ένα είναι ότι έχουμε μια εμφανή πλέον συμμαχία με τους ισχυριζόμενους ότι εκπροσωπούν μια σλαβόφωνη μειονότητα στη Μακεδονία και ενδεχομένως αυτή η συμμαχία να έχει και προεκτάσεις, δεν ξέρουμε τι επαφές μπορεί να έχουν γίνει με μουσουλμάνους στα υπόλοιπα διαμερίσματα της χώρας. Και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει ενταχθεί σε μια πολιτική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη λεγόμενη FUEN, στην οποία επιδιώκουν να ενταχθούν όλα τα μειονοτικά κόμματα της Ευρώπης προκειμένου να ζητήσουν την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, να μην είναι προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων αλλά να κατασκευάσουν την έννοια της συλλογικής προστασίας κάτι το οποίο ούτε το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει ούτε το ευρωπαϊκό διότι τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της σταθερότητας και της ειρήνης», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς γιατί δεν έχουν όλα τα κόμματα μειονοτικούς υποψηφίους στα ευρωψηφοδέλτιά τους απάντησε ότι «θα όφειλαν τα κόμματα τουλάχιστον εκείνα που έχουν ιστορία και γνώση της πραγματικότητας έστω και τυπικά να βάλουν κάποιους υποψηφίους από τη μειονότητα, δείχνοντας ότι την μειονότητα δεν την χαρίζουν ούτε μπορεί να την μονοπωλεί ο οποιοσδήποτε κρατικός ή παρακρατικός μηχανισμός δίνοντάς της τη δυνατότητα να εκφραστεί διαφορετικά. Η ΝΔ το έκανε,ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν το έχουν κάνει και δεν ξέρω ποιος τους συμβουλεύει αυτούς τους ανθρώπους και πόσο συνειδητοποιούν τη σημασία αυτού που δεν έκαναν. Είναι ένα λάθος μεγάλο, είναι λάθος και πολιτικό και εθνικό».

Δείτε το άρθρο στο Parapolitika.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑