Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 28th, 2024 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Ορεστιάδα

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από οικίες, που διαπράχθηκαν την 24-11-2023 στην Ορεστιάδα. Για τις τέσσερις υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, διακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο άλλου προσώπου σε οικίες και αναρριχώταν στον πρώτο όροφο αυτών, όπου ήταν απαραίτητο, ενώ ακολούθως παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους αφαιρώντας χρήματα, χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή.

Συνολικά οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν 10 χρυσές λίρες, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα συνολικής αξίας 46.300 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της σπείρας προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑