Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 26th, 2024 | by fileto

0

Τι είπε ο Στυλιανίδης για τα “μαύρα” στο MEGA

Ε. Στυλιανίδης: «Ο υπαινιγμός Κασσελάκη για “μαύρο χρήμα” αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής ΝΔ, ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαύρο χρήμα» αλλά και για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως  το κόμμα βρίσκεται ακόμα σε μία διαδικασία εξέλιξης.

«Περάσαμε πέρσι αυτό που βιώνει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Είναι μία εξελικτική διαδικασία. Υπάρχουν δυσκολίες. Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολα, δεν λέμε ψέματα στον κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα φύγει ούτε ένας από την ‘’Αυγή’’. Θα γίνει ενίσχυση της ιστοσελίδας και του Κυριακάτικου εντύπου της ‘’Αυγής’’».

Σε σχέση με τα τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαύρο χρήμα», ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη δική του θητεία σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα και κυρίως το κυβερνών.

«Η κτητική αντωνυμία που χρησιμοποίησε, ούτε εγώ θα ήθελα να την ακούσω με αυτή τη μορφή αλλά όλα το κείμενο είναι διαφορετικό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το Α και το Ω του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για πρακτικές του πολιτικού συστήματος. Μιλάει για οικονομικές δυσκολίες. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ο άνθρωπος που τον ’’φύτεψε’’ όπως είπαν και οι ίδιοι, στη πολιτική, θα στραφεί εναντίον του».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Με λυπεί το γεγονός πως δεν υπάρχει μία συγκροτημένη αντιπολίτευση γιατί μία σοβαρή αντιπολίτευση θα συνέβαλε και να έχουμε μία καλύτερη κυβέρνηση».

«Μετά τις ευρωεκλογές μπαίνουμε σε μία περίοδο πολυδιάσπασης του πολιτικού σκηνικού. Η Ευρώπη κλονίζεται αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δεδομένη η Δημοκρατία και αντί να συζητάμε αυτό κάνουμε άγονες αντιπαραθέσεις. Μόνη δύναμη μένει όρθια η ΝΔ και αυτή με απώλειες».

Και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το «μαύρο χρήμα».

«Είναι καλό όταν γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις από χείλη πολιτικών αρχηγών, να είναι στοιχειοθετημένες. Ο υπαινιγμός θεωρώ πως αφορά το παρελθόν του δικού του κόμματος θέλοντας να δείξει πως προσπαθεί να κάνει κάτι άλλο. Αυτή η συζήτηση δημιουργεί και μία αμφιβολία στους πολίτες».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως όλες οι αποφάσεις για το θέμα των συνεργασιών, το με ποιους είναι το ΠΑΣΟΚ και με ποιον δεν είναι, θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή.

«Θα πρέπει να γίνουν σε οργανωμένες πολιτικές διαδικασίες και δεν μπορεί όλη η συζήτηση να διεξάγεται μέσω επιστολών. Είμαστε κόμμα και έχουμε προγραμματισμένη διαδικασία. Εκτιμώ πως όλα αυτά θα συζητηθούν την Κυριακή. Κόμμα σημαίνει διάλογος. Νομίζω πως σε πολλά ζητήματα το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε στίγμα με ποιους είναι, όπως για τα εθνικά θέματα. Την ευθύνη σε αυτό την έχουμε όλο. Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη και να κάνει κυβέρνηση που μπορεί να κάνει άλλη πολιτική. Δεν είναι θέμα προσώπων αλλά κομμάτων. Ο πολίτης πιστεύει σε προτάσεις. Η συνένωση δυνάμεων θα κερδίσει τον  Μητσοτάκη. Το μοντέλο του one man show δοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και δεν κέρδισε».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας σε ερώτηση για την Θράκη, είπε:

«Από μεριάς μου δεν υπάρχει κάποια πικρία. Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να επιλέγει με ποιους θα συνεργάζεται αλλά ότι η Θράκη έχει πρόβλημα, έχει. Για παράδειγμα με ξενοκίνητους υποψηφίους που εμφανίζονται ως εκφραστές της μακεδονικής μειονότητας στη Θράκη. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κάνουν επίδειξη στη Βόρεια Ελλάδα αλλά αυτές οι προκλήσεις πρέπει να απαντώνται και από τις 3 εξουσίες, και τη δικαστική. Το έθεσα στον πρωθυπουργό και στην προηγούμενη αναμέτρηση. Η κυβέρνηση έχει κάνει βλήματα αλλά θα έπρεπε να γίνουν πιο γρήγορα. Το ‘’μένουμε σπίτι’’ για τους βουλευτές τέλειωσε. ΄Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ευθύνες».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ

Ε. Στυλιανίδης: «Ο υπαινιγμός Κασσελάκη για “μαύρο χρήμα” αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ» | Watch (msn.com)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑