Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 27th, 2024 | by fileto

0

Η Περιφέρεια ΑΜΘ σε υψηλό σκορ στα social media

Διατηρεί την ανταγωνιστικότητά της η Περιφέρεια ΑΜΘ στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ στην έκθεση για τη φήμη της Ελλάδας και της κάθε Περιφέρειας στα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες ταξιδιών.

Έτσι λοιπόν στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, η Ελλάδα συνολικά όσο και η κάθε Περιφέρεια, διατήρησαν την ανταγωνιστικότητά τους, ως προς την εμπειρία επίσκεψης, με βαθμολογία υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Την υψηλότερη βαθμολογία είχαν η Θεσσαλία και η Δυτική Μακεδονία στο τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη χρονική και χωρική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας.

Το ανθρώπινο δυναμικό, η πολιτιστική εμπειρία, η γαστρονομία  και η εμπειρία στη θάλασσα λαμβάνουν τις υψηλότερες αξιολογήσεις, ενώ καταγράφεται αύξηση των συζητήσεων γύρω από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές (κυρίως τον Ιούνιο) επηρεάζοντας  τη φήμη της χώρας  και της τουριστικής εμπειρίας.

Στα πλαίσια της ανάλυσης έχουν αξιολογηθεί 109 χιλ. σχόλια για αξιοθέατα (attractions) και 69 χιλ. για εστιατόρια / bar  στην Ελλάδα και 4,6 εκατ. και 8,8 εκατ. αντίστοιχα για ανταγωνιστικούς προορισμούς. Πολιτιστική εμπειρία και γαστρονομία Η τουριστική εμπειρία στην Ελλάδα διατηρεί μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική συνολική βαθμολογία (9,2) σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (8,9). Αυτό ισχύει για όλες τις ελληνικές Περιφέρειες, καθεμία από τις οποίες έχει βαθμολογία άνω του 9,0, με την Περιφέρεια ΑΜΘ να έχει βαθμολογία 9,1.

Ειδικά για την Περιφέρεια ΑΜΘ, την περίοδο από 1η Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου, η συνολική βαθμολογία φτάνει το 9,1, αυξημένη ελαφρώς από πέρυσι, και υψηλότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι αξιολογήσεις ως προς την πολιτιστική εμπειρία έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία, με βαθμολογία 9,3 (9,3 για την ΑΜΘ) και ακολουθούν η γαστρονομία 9,1, (9 για την ΑΜΘ) και η εμπειρία θάλασσα 9 (8,4 για την ΑΜΘ). Από την ανάλυση προκύπτει ότι οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα εκτιμούν πολύ το προσωπικό, αποδίδοντας εξαιρετική βαθμολογία, περί το 9,5 σχεδόν σε όλους τους προορισμούς (8,7 στην ΑΜΘ), ενώ αρκετά ικανοποιητική βαθμολογία καταγράφεται επίσης και στη σχέση «ποιότητας-τιμής» με βαθμολογία που σε όλες τις Περιφέρειες υπερβαίνει το 8,0 με την ΑΜΘ να βρίσκεται σχετικά χαμηλότερα από το μέσο όρο του 9,1 φτάνοντας τα 8,8.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑