Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 18th, 2024 | by fileto

0

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει τη θέση του για την πιάτσα

Απάντηση στα επιχειρήματα της διοίκησης του Δήμου Καβάλας ότι οι κινήσεις της στην πιάτσα των ΤΑXI στην πλατεία Καπνεργάτη γίνονται σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2022, δίνει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» τονίζει ότι ναι μεν υπάρχει αυτή η απόφαση, ωστόσο περιλαμβάνεται ότι όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και αφού εκτιμηθούν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύθμισης.

Η δήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου αναφέρει σχετικά: «Η Τεχνική Έκθεση που εγκρίθηκε με την απόφαση 119/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τη μεταφορά της πιάτσας ΤΑΧΙ του ΟΤΕ προέβλεπε το εξής:

«Η παρακείμενη πιάτσα των ΤΑΞΙ θα πρέπει να μεταφερθεί 1) σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, 2) σε κατάλληλη θέση πιθανά επί της οδού Βενιζέλου, 3) αφού εκτιμηθούν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύθμισης».

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε στο πνεύμα της πρότασης που συζητούνταν εκείνη την περίοδο ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, το Σωματείο ΤΑΧΙ και το Αστικό ΚΤΕΛ για τη μεταφορά της πιάτσας στην οδό Βενιζέλου, χωρίς όμως να έχει καταλήξει.

Από τη στιγμή όμως που δεν τηρείται το σύνολο των παραπάνω προϋποθέσεων, η Δημοτική Αρχή οφείλει:

– να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφαση 260/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου για την οριστική μεταφορά της πιάτσας ΤΑΧΙ στην οδό Βενιζέλου.

– να συνεχίσει τις εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΩΣΤΑ την απόφαση 119/2022 και ξεκινώντας επιτέλους έναν ουσιαστικό διάλογο στη βάση μίας πρότασης που θα έχει μελετηθεί σωστά, θα είναι κατάλληλη και ασφαλής και θα έχει όχι μόνο τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου ΤΑΧΙ, αλλά και όλων των φορέων της Καβάλας.

Εμείς θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην οριστική λύση του προβλήματος, που θα φέρει την ηρεμία στην Καβάλα, χωρίς αντιπαραθέσεις και με ασφάλεια».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑