Stuttgart

Published on September 22nd, 2024 | by fileto

0

Κραυγή αγωνίας από Βάδη Βυρτεμβέργη

Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης: “Αν η πατρίδα αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην ομογένεια, βγείτε και πείτε το”

Οι φορείς γονέων, Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης, Ομοσπονδία Έσσης, Συνομοσπονδία Γερμανίας κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου εδώ και μήνες για την οδυνηρή κατάσταση που βιώνουν ως προς την επιμόρφωση των παιδιών τους στην ελληνική γλώσσα.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση στα τμήματα ελληνικής γλώσσας, αφού όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις “το έβλεπαν να έρχεται” και για το λόγω αυτό ενημέρωναν ασταμάτητα το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας

“Οι αγώνες των φορέων γονέων κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανά το 2011 τα σχολεία μας!!!
Όπου σε μια νύχτα, οι 130 εκπαιδευτικές μονάδες του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ενταγμένα σχολεία, σχολεία μητρικής και πολλά λύκεια , ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΑΝ σε 1 λύκειο Στουτγάρδης και 28 τμήματα ελληνικής γλώσσας!
Αυτά κατάφεραν να ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ!!
Στο κρατίδιο που τα ελληνόπουλα και οι γονείς τους με ΚΛΕΙΣΤΑ ή εδώ και πολλά χρόνια ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ σχολεία αποκτούν ελληνομάθειες Γ2 επιπέδου, κάνουν ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ και εκπροσωπούν την πατρίδα τους στη χώρα που ζουν, στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, με τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ κάθε χρόνο βλέπουν τα σχολεία τους να υπολειτουργούν ή να κλείνουν εντελώς!!
Η λύση ανάγκης την σχολική χρονιά 2023-2024, που μοίρασε τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα τμήματα, με αποτέλεσμα να ανοίγει το κάθε τμήμα 1 ή 2 μέρες, για ΟΛΕΣ τις τάξεις, για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, ΟΛΩΝ των ηλικιών, θεωρούσαμε ότι θα ήταν αυτό που λέει η λέξη! ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ!
Δεν κάνουμε ούτε πολιτική, ούτε αντιπολίτευση!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ!!
Αν η πατρίδα αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, βγείτε και πείτε το!!!
Τα 2500 παιδιά της ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ περιμένουν να μάθουν να μιλούν την γλώσσα της πατρίδας τους!
ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;;;” καταλήγει η ανακοίνωση – κραυγή αγωνίας.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης με τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνουν, προς το Υπουργείο Παιδείας έχει ως εξής:


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑