Ειδήσεις

Published on May 12th, 2013 | by fileto

0

Καλτσίδης εναντίνον Σαββίδη για τις επενδύσεις στη Β. Ελλάδα

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι ο ελληνικής καταγωγής ρώσος ο οποίος έχει περισσότερα χρήματα από αυτά του μεγαλοεπενδυτή Ιβάν Σαββίδη.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής ο κρίσος με ισχυρές διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο και στο Μαξίμου ο κ. Καλτσίδης συγκαταλέγεται στους φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στο κτήμα του στην Κορώνη, την Κυριακή του Πάσχα, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Μιλά ελληνικά και είναι άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ. Επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα και ειδικά τη Μεσσηνία, όπου διατηρεί περιουσία.

Ο 50χρονος Ρωσοπόντιος, «βασιλιάς του τσιμέντου», όπως τον αποκαλούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι στη Ρωσία, έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική. Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και τον κατατάσσει στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων.

Η αγάπη του Φιλάρετου Καλτσίδη για την Ελλάδα είναι μεγάλη, ενώ τα τελευταία χρόνια ερωτεύτηκε την πανέμορφη Μεσσηνία. Ετσι, αγόρασε μια μεγάλη παραθαλάσσια έκταση σε ένα ειδυλλιακό σημείο της Κορώνης, όπου αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό κατασκευή η εξοχική του κατοικία.

Ο ελληνοπόντιος είναι έτοιμος να επενδύσει στην Ελλάδα με σοβαρότητα, ενώ κάπιοι κύκλοι κάνουν λόγο ότι το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη, για επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα είναι επικοινωνιακά κόλπα χωρίς αντίκρυσμα.

Μένει να δούμε στο πολύ κοντινό μέλλον ποιός θα είναι αυτός που θα αποτελέσει τον επενδυτή που θα βάλει σε τροχιά με ρωσικά κεφάλαια την Βόρεια Ελλάδα, ο Καλτσίδης ή ο Σαββίδης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑