Ειδήσεις

Published on December 1st, 2012 | by fileto

0

Αλλάζει και πάλι το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ

«Υπερβολικές ήταν οι επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων από τη χρήση των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών, προκειμένου να οριστεί ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ και γι αυτό η νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει τις σχετικές συμβάσεις, έτσι ώστε μέσα στο Νοέμβριο, να υπάρξει νέο σύστημα με μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τις 66 ενέργειες που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ.

Σε καθημερινή βάση, οι πενταψήφιοι αριθμοί δέχονταν 50.000-60.000 κλήσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος, παραδέχθηκε ο κ. Μ. Σαλμάς μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά το σύστημα έτσι όπως είχε οργανωθεί από τις τηλεφωνικές εταιρείες, δεν ενημερωνόταν για τις ακυρώσεις των ραντεβού των ασφαλισμένων με τους γιατρούς. Έτσι, αντί ο γιατρός να βλέπει π.χ. 20 ασθενείς την ημέρα, έβλεπε 10 και περίμενε αν θα έρθουν οι άλλοι 10 οι οποίοι όμως είχαν ακυρώσει το ραντεβού τους, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί ο γιατρός.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μελετούν ή να συνεργαστούν με μία εταιρεία που έχει ήδη κάνει πολύ πιο φθηνή προσφορά ή να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ τη λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 184, χωρίς κανένα κόστος για τους ασφαλισμένους.

ην αλλαγή του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, προωθεί άμεσα το υπουργείο υγείας με στόχο να μην χρεώνονται για τις κλήσεις οι ασφαλισμένοι. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, προωθείται σύστημα αξιολόγησης των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών με αστέρια όπως συμβαίνει με τα ξενοδοχεία προκειμένου, το οποίο θα στηρίζεται στον τεχνολογικό εξοπλισμό, στον αριθμό του προσωπικού, στην εκτίμηση του επιπέδου υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών καθώς επίσης και στα ιατρικά λάθη. Ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης θα αποζημιώνονται οι ιατρικές πράξεις και η νοσηλεία από τον ΕΟΠΥΥ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑