Ειδήσεις

Published on December 1st, 2012 | by fileto

0

Ανώτερη Παιδεία για την εκμάθηση του τουρισμού

Ιδρύεται Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού με σπουδές, στην ελληνική και την αγγλική, προκειμένου η Ελλάδα, όπως πρωτοστατεί στην τουριστική βιομηχανία, να πρωτοστατήσει και στην τουριστική εκπαίδευση. Στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Επιπλέον, αναμορφώνεται η δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, στα Τεχνολογικά Λύκεια, απελευθερώνονται και ενισχύονται τα προγράμματα σπουδών κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης. Όλα αυτά, όπως σημείωσαν οι δύο υπουργοί, με πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες λίμναζαν.

Πρωτοβουλίες αναβάθμισης στην εκπαίδευση για τον τουρισμό, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη.

«Ο τουρισμός μαζί με την εμπορική ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Κι αυτός δεν είναι ευφημισμός, αλλά μία πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται και στην επανίδρυση των δύο υπουργείων». Πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός στηρίζεται στις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, γι αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και της τουριστικής βιομηχανίας συνιστά πρωταρχικό στόχο και με τις δράσεις, που εξαγγέλλουμε, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό, άλλωστε, είναι και το πρόταγμα του πρωθυπουργού: να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον δρόμο της ανάπτυξης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε, από την πλευρά της, ότι ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και προοπτικές επενδύσεων. Αλλά και ανάκαμψη του τουρισμού σημαίνει ποιοτική, βιώσιμη και σταθερή στον χρόνο τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση. «Γι αυτόν τον λόγο χτίζουμε βήμα βήμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ένα νέο σχέδιο κατάρτισης και εκπαίδευσης στον τουρισμό».

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι:

-Ενισχύονται τα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

-Ιδρύεται τριετούς φοιτήσεως Διεθνής Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ.

-Θα λειτουργήσουν νέα προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τουρισμό σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

-Θα λειτουργήσουν προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες και νέους επιχειρηματίες, όπως επίσης και εργαζόμενους με προτεραιότητα σε θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑