Ειδήσεις

Published on December 7th, 2012 | by fileto

0

Κρυφτούλι παίζει ο περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης

Υποστηρίζει η αντιπολίτευση της περιφέρειας

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αναγέννησης:

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το κρυφτούλι του κ. Γιαννακίδη να μην συζητηθούν και να μη ληφθούν αποφάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για τα μεγάλα θέματα – προβλήματα της περιοχής, καλά κρατεί. Σε βάρος του θεσμού αλλά πρωτίστως του τόπου μας και των συμφερόντων των πολιτών.

Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε ότι δεν συζητούν, παρότι υπήρξαν δημόσιες δεσμεύσεις:

Για το μεγάλο θέμα του πλαισίου ίδρυσης ή μη ΕΟΖ , που στο μεταξύ προωθήθηκε. Έγιναν 3 συνεδριάσεις του ΠΣ από τότε που ο κ. Γιαννακίδης δεσμεύτηκε δημόσια για άμεση συζήτηση, που το παρέπεμψε η οικονομική επιτροπή και ακόνη υπεκφεύγουν δια της αναβλητικότητας.

Για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, από τα οποία πέρυσι είχαμε θύματα και δεκάδες βαρύτατα παθόντες. Εδώ υπάρχει και προκλητική άρνηση παροχής στοιχείων με παραβίαση του νόμου που ζητήθηκαν από την παράταξή μας δια του περιφερειακού συμβούλου κ. Θ. Μαρκόπουλου.

Για το ΕΣΠΑ 2007-2013, ένα πολυσήμαντο έτοιμο εργαλείο, που τόσο πολύ σε μονόλογους χρησιμοποιούν, ενώ με την διαχείριση του παράγονται πολύ κατώτερα ων πόρων αποτελέσματα για την κοινωνία.

Το συνολικό σχεδιασμό της ανάπτυξης της Περιφέρειας. Πέρασαν δύο χρόνια, με αναβολές, περιστασιακούς αυτοσχεδιασμούς και κλισέ φανφάρες.

Το θέμα των πλημμυρών και καταστροφών του Έβρου, που καθώς προβλέπεται και πάλι εφέτος, οδεύουν αργά, στα χνάρια των παλαιών γνωστών πρακτικών, και μάλλον, όπως φαίνεται, θα έχουμε επανάληψη της «σωτηρίας μας» λόγω κατεπείγοντος.

Τα προβλήματα της ανεργίας, της ανέχειας, του επαγγελματικού κόσμου και των επιχειρήσεων, της ακινησίας της τοπικής οικονομίας.

Τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Περιφέρειας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το θέμα της καθυστέρησης, της αναποτελεσματικής και συγκεχυμένης τουριστικής πολιτικής και προβολής.

Καίρια αγροτικά ζητήματα, τα εισοδήματα, τα ζητήματα των ζημιών και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, το ζήτημα του καπνού ενόψει του 2013 και πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα παραλείπουν σε βάρος του τόπου, για την παραβίαση των κανονισμών (για τις δεσμεύσεις τους δεν κάνουμε λόγο γιατί με τη συνεχή μη τήρησή τους έγιναν αναξιόπιστες), για την δημιουργία δικών τους κανόνων αποκλεισμού μας, για την υπονόμευση του θεσμού.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» της αντιπολίτευσης στο Π.Σ., κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορούν. Έχασαν πλέον τον έλεγχο. Ευρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Μακριά από την κοινωνία. Αντί σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων έχουμε τις χωρίς αποτέλεσμα επικοινωνιακές συσκέψεις (πόσες εκατοντάδες έγιναν;) τις επιτροπές συνεχούς άσκοπης μετάβασης στην Αθήνα, την ανάπτυξη μόνον στη φαντασία και στην ρητορική. Αποκλείουν, όμως, και την συνδρομή μας. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο μίγμα ανεπάρκειας, συγκάλυψης των προβλημάτων, αργής πορείας, πολύ χαμηλής αποτελεσματικότητας, με συνοδευτικά φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς και τεχνικές εφησυχασμού των πολιτών που βιώνουν τα προβλήματα. Λυπούμαστε αλλά η κατρακύλα του τόπου είναι συνεχής».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑