Ειδήσεις

Published on December 27th, 2012 | by fileto

0

Από την Αυστραλία με αγάπη

Αγάπη, αλληλεγγύη, ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, είναι μερικά από τα μηνύματα των Χριστουγέννων, που ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που τα υιοθετούν ως στάση ζωής.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η Ελληνίδα, το όνομα της οποίας για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώθηκε, η οποία ζήτησε τη συνδρομή του δημάρχου Καβάλας να της υποδείξει δέκα οικογένειες της πόλης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στη συνέχεια, με απόλυτη διακριτικότητα, με τη συνοδεία ενός δημοτικού υπαλλήλου, επισκέφθηκε τις οικογένειες που της υπέδειξε η Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καβάλας. Το δώρο της, μαζί με τις ευχές της να περάσουν όμορφα τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ήταν ένα σεβαστό ποσό για κάθε οικογένεια.

Η κυρία, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, έλλειπε πολλά χρόνια στην Αυστραλία όπου και απέκτησε μια σημαντική περιουσία. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες και σε άλλους Δήμους της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ενέργειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες, και τόνισε ότι επρόκειτο για ένα άνθρωπο με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης και μεγάλη διάθεση για προσφορά προς συνανθρώπους μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο ίδιος επέλεξε να κοινοποιήσει τη θεάρεστη αυτή πράξη της γυναίκας, γράφοντας στο προφίλ του στο facebook: «Σήμερα μια αθώα ψυχή έδωσε τη χαρά σε δέκα οικογένειες, με μια μικρή και απλή χειρονομία. Τόσο απλά. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου απλώς πρόσφερε την τεχνογνωσία της».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑