Εκδηλώσεις

Published on January 3rd, 2013 | by fileto

0

Η Μποτέλλη σε ρόλο Βέμπο

Πανελλήνια πρώτη παράσταση στη Δράμα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013.

Μουσική παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, στην μεγάλη Ελληνίδα, Σοφία Βέμπο, που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του 40, αλλά και των επόμενων δεκαετιών. Η θρυλική καριέρα της ,η γενναία ψυχή και προσφορά της, περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση.

Το 2013 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη της καριέρας της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι υπέροχες συνθέσεις του Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σογιούλ, Λεό Ραπίτη, Μενέλαου Θεοφανίδη, Χρήστου Χαιρόπουλου, Μάνου Χατζιδάκι, σε στίχους του συντρόφου της στη ζωή και την τέχνη Μίμη Τραιφόρου, καθώς και των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου, έγιναν τραγούδια κλασσικά και σήμερα απόλυτα επίκαιρα.

Ερμηνεύτριες της παράστασης «ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ» είναι η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη και η πιανίστα με τη διεθνή καριέρα και βραβεύσεις Γιάννα Λύκοβα.

Να σημειώσουμε πως η μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη διαθέτει τη σπάνια για γυναίκα φωνή, φυσικής κοντράλτο, όπως ακριβώς η Σοφία Βέμπο, που ξεχώρισε από τις τραγουδίστριες της εποχής της για την μπάσα φωνή της.

Η Μελίνα Μποτέλλη ερμήνευσε για πρώτη φορά τραγούδια της Σοφίας Βέμπο το 1998 με την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ υπό τον Αλκη Μπαλτά. Στο τέλος της δίωρης συναυλίας τραγούδησε σε επανάληψη το ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το κοινό όρθιο τραγουδούσε μαζί της.

Το 1999 με την συμφωνική ορχήστρα Βόλου υπό τον Συμεών Κόγκαν και  με την συμφωνική ορχήστρα της Θεσσαλονίκης και πάλι υπό τον Άλκη Μπαλτά το 2008 σε συναυλία ,όπου στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια  τιμήθηκε η Εθνική μας Αντίσταση.Πλήθος κάθε φορά οι ενθουσιασμένοι και συγκλονισμένοι θεατές. Το φθινόπωρο του 2011 με τη μόνιμη πια συνεργάτιδα της πιανίστα Γιάννα Λύκοβα παρουσίασε την παράσταση Παιδιά της Ελλάδος, αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και στη Σοφία Βέμπο.

Η πανελλήνια πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στη Δράμα το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑