Ειδήσεις

Published on January 9th, 2013 | by fileto

0

Γενετικοί πόροι για την κτηνοτροφία

Το ποσό του 1.284.622 ευρώ καταβάλλεται στον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό νομών Δράμας – Καβάλας για τη συλλογή και τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των προβάτων φυλής Χίου, ασπρόμαυρης και ασπροκόκκινης φυλής αγελάδων και τη συγκέντρωση στοιχείων ελέγχου των αποδόσεων των παραπάνω φυλών.

Στο ΘΕΣγάλα καταβάλλεται το ποσό των 145.328 για τη συλλογή και τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των αγελάδων ασπρόμαυρης φυλής καθώς και για τη συγκέντρωση στοιχείων ελέγχου αποδόσεων. Την ενημέρωση και παροχή συμβούλων για την προώθηση και διάδοση των αγελάδων ασπρόμαυρης φυλής.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, τροποποιείται ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης έξι (6) έργων και προχωρά στην ένταξη τριών (3) νέων.

Πρόκειται για την 8η συμπλήρωση της απόφασης ένταξης της πράξης « Διατήρηση γενετικών πόρων στην κτηνοτροφία», Μέτρο 214 Δράση 3.4, στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 «ΠΑΑ» με την τροποποίηση της δημόσιας δαπάνης έξι(6) έργων και την ένταξη τριών (3) νέων έργων.

 

Πηγή: Αγρονέα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑