Ειδήσεις

Published on January 16th, 2013 | by fileto

0

Η Θράκη σηκώνει το βάρος της λαθρομετανάστευσης

«Παρά το γεγονός ότι οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα μέσω του Έβρου ποταμού έχουν μειωθεί σημαντικά, εν τούτοις η ευρωπαϊκή στήριξη προς τη χώρα μας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι απαραίτητη και θα πρέπει να συνεχιστεί».

Αυτό δήλωσε στη “Δέλτα Τηλεόραση” η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ηγήθηκε αντιπροσωπείας της ad hoc υπο-επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και την μετανάστευση, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στον Έβρο και την Ροδόπη. Σύμφωνα με την κ Μπακογιάννη, στόχος είναι να αντιληφθούν τα μέλη του συμβουλίου της Ευρώπης, το βάρος που σηκώνουν η τοπική κοινωνία, οι Έλληνες φορολογούμενοι και ολόκληρη η Ελλάδα, από το κύμα μεταναστών που δέχτηκε η χώρα και την σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία.

Υπογράμμισε πως θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της Ελλάδος καθώς και ότι θα πρέπει να χαραχθεί μια ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα της μετανάστευσης, «αφού ως γνωστόν οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα, αλλά περνούν από την χώρα μας για να μεταβούν στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Η αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης η Φωτεινή Πιπιλή, ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Λιάνα Κανέλλη, επισκέφθηκε τον φράχτη, το κέντρο φιλοξενίας στο Φυλάκιο Έβρου, τον Πόρο και την Κομοτηνή, ενώ στο πλαίσιο της περιοδείας συζήτησαν για το θέμα της λαθρομετανάστευσης με αστυνομικούς, αξιωματούχους του Frondex και τοπικούς φορείς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑