Ειδήσεις

Published on January 29th, 2013 | by fileto

0

Θα αναπλαστεί η οδός Παπαδήμα στις Σάπες

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, στο Πολύκεντρο Σαπών ανοιχτή διαβούλευση εκπροσώπων φορέων της δημοτικής ενότητας Σαπών, με ταυτόχρονη ενημέρωση, σχετικά με την κατάθεση φακέλου ένταξης σε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του έργου «ανάπλαση της κεντρικής οδού Παπαδήμα, από το δημοτικό γήπεδο Σαπών μέχρι και τις σχολικές εγκαταστάσεις».

Κατά την παρουσίαση η οποία έγινε από μελετητές αρχιτέκτονες, αναλύθηκε το σκεπτικό και οι παρεμβάσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν στην κεντρική οδό των Σαπών, εφόσον το έργο ενταχθεί στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, το οποίο ήδη τρέχει και έχει περιθώρια απορροφητικότητας.

Η μελέτη προβλέπει ολική ανάπλαση του χώρου πέριξ του Δημαρχείου με δημιουργία ποδηλατοδρόμων, στάσεων αναψυχής, ανακατασκευή του χώρου στο δημοτικό αναψυκτήριο και δημιουργία χώρων για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην οδό Παπαδήμα προβλέπονται ειδικοί χώροι στάθμευσης, πέργκολες και σημεία αναψυχής, αλλά και πεζοδρόμια τα οποία θα επιτρέπουν τους πεζούς να έχουν σωστή και άνετη πρόσβαση σε καταστήματα και υπηρεσίες.

Αναμορφώνεται το πάρκο των μνημείων, με χώρους αναψυχής και αθλοπαιδιών, πράσινο και σημεία στάθμευσης, τα οποία δεν θα επηρεάζουν καθόλου την κυκλοφορία και θα δίνουν μια σύγχρονη πρόσβαση σε κάθε σημείο της περιοχής.

Στην ενημέρωση που έγινε στους εκπροσώπους των φορέων, δεν υπήρξαν διαφωνίες με το όλο εγχείρημα, ζητήθηκαν εξηγήσεις για διάφορες παρεμβάσεις και ομόφωνα αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ένταξη στο πρόγραμμα αναπλάσεων, της φιλόδοξης και επιτακτικής αυτής παρέμβασης, η οποία θα δώσει άλλο χρώμα και ανάσα στην κεντρική οδό των Σαπών.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «ελπίζω ότι σύντομα θα καταθέσουμε την πρότασή μας αυτή, για την ανάπλαση της κεντρικής οδού Παπαδήμα, Σαπών, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων.

Σε μια περίοδο που όλα τα βλέπουμε μαύρα, εμείς με μια αισθητική παρέμβαση σαν αυτή, μπορούμε να δώσουμε στους δημότες μας τόνο αισιοδοξίας, για μια καλύτερη και ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είδαν με θετικό μάτι και ενθουσιώδη τρόπο την πρότασή μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑