Ειδήσεις

Published on January 29th, 2013 | by fileto

0

Τέσσερα θα γίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία

Την εκκίνηση μίας σημαντικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στην ομαλοποίηση της κατάστασης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και την αξιοποίηση πόρων που λιμνάζουν σηματοδότησε η σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τους διοικητές των ταμείων που συμμετείχαν σε αυτήν.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας με στόχο την προετοιμασία μίας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενοποίηση των κλάδων κύριας ασφάλισης.

Στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία τεσσάρων ταμείων και όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν θα θιγούν οι συντάξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι αλλαγές υπαγορεύονται από το γεγονός ότι το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα έχει οικοδομηθεί βάσει πελατειακών αντιλήψεων και είναι γεμάτο εξαιρέσεις.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και του ΟΓΑ Παναγιώτης Πέτρουλας έκαναν λόγο γα σημαντική εξοικονόμηση πόρων που θα οδηγήσει σε βελτίωση των παροχών καθώς ενώ χαρακτήρισαν παγκόσμιο φαινόμενο την ύπαρξη πάνω από 70 ταμείων και κλάδων κύριας σύνταξης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το πρωτεύον είναι η επιβολή ενιαίων κανόνων σε όλα τα ταμεία και για όλους τους ασφαλισμένους και σε δεύτερη μοίρα μπαίνει η διοικητική ενοποίηση παρότι θα εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι από αυτή.

Η ειδική επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα και οι προτάσεις θα κατατεθούν για διάλογο στο τέλος της άνοιξης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑