Ειδήσεις

Published on February 6th, 2013 | by fileto

0

Ο Καραίσκος μίλησε στην Πάτρα για τη Θράκη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Χώρο Εναλλακτικής Παρέμβασης «Κοινοτικόν», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02/02/13 η εκδήλωση: «Η Θράκη σε κίνδυνο. Νέο-οθωμανικός επεκτατισμός στις μέρες του μνημονίου». Ομιλητές ήταν ο Κώστας Καραϊσκος, εκδότης της εφημερίδας «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής, ο οποίος εδώ και χρόνια «φυλάττει Θερμοπύλες» σ’ αυτή την εσχατιά της χώρας μας και ο Γιώργος Ιατρού, δικηγόρος της πόλης μας, απόφοιτος της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής και διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου.

Το λόγο έλαβε πρώτος ο κος Ιατρού, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία από τη διαμονή του στην Κομοτηνή και σχολίασε την οπτική μεγάλης μερίδας των συμπατριωτών μας ως προς τη Θράκη και τους Θρακιώτες.. Στη συνέχεια, ο κος Καραϊσκος,με τη συνοδεία οπτικού υλικού, προσπάθησε να αναλύσει στους παρευρισκόμενους την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή, την προπαγάνδα των Τούρκων, το ρόλο του τουρκικού προξενείου, την εγκατάλειψη από μέρους της κεντρικής ελληνικής κυβέρνησης, τις φήμες για τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στην περιοχή, τη σημαντικότητα της πρόσφατης ψήφισης στην Βουλή του νομοσχεδίου για τη μισθοδοσία των ιμάμηδων από το ελληνικό κράτος. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η δευτερολογία του κ. Ιατρού, με την αναφορά νομικών πτυχών του θέματος και ειδικότερα στα θέματα που σχετίζονται με την παρουσία του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη συνθήκη της Λοζάννης κ.α.

Οι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού που ακολούθησαν, σε συνδυασμό με την παρουσία μέχρι τέλους των περισσοτέρων, κατέδειξαν σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον για το θέμα, αλλά και την επίτευξη του στόχου της εκδήλωσης.

Η συνολική επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία με τη μαζικότητα και το ενδιαφέρον εξέπληξε ευχάριστα και τον κ. Καραϊσκο, απέδειξε πως παρότι μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα από τη Θράκη, υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται για τα σύνορα της πατρίδας μας και παραμένουν σε εγρήγορση.

Το «Κοινοτικόν», ευχαριστεί για τη συμμετοχή των συμπολιτών και υπόσχεται να συνεχίσει να προσπαθεί και για άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑