Ειδήσεις

Published on March 2nd, 2013 | by fileto

0

Της κακομοίρας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας με Βορίδη

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καβάλα σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, όταν εργαζόμενοι της εταιρείας Kavala Oil μπήκαν στην αίθουσα και τα «έσπασαν» στην κυριολεξία.

Από νωρίς το κλίμα ήταν τεταμένο στην περιοχή με τους εργαζόμενους της εταιρείας να είναι συγκεντρωμένο έξω από το ξενοδοχείο.

Μια ομάδα εκατό ατόμων ξέφυγε από τον αστυνομικό κλοιό, έσπασε τη τζαμαρία, του ξενοδοχείου και εισβάλλοντας στο χώρο προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην αίθουσα επικράτησε κυριολεκτικά χαμός με τους εργαζόμενους να αναποδογυρίζουν τραπέζια και καρέκλες και να σπάνε πιάτα και ποτήρια.

Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης, ο Μάκης Βορίδης παρέμεινε αποκλεισμένος σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ οι διοργανωτές να ακυρώσουν τόσο την συνέντευξη όσο και την προγραμματισμένη εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος στην οποία θα μιλούσε ο πρώην υπουργός.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ψήφιση από την Βουλή, την επόμενη Τετάρτη, νέας σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για ακόμη 25 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι της KABALA OIL αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση του υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε «οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω την λύπη μου γι’ αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑