Βαλκάνια

Published on March 16th, 2013 | by fileto

0

Πολύ νερό έρχεται από την Βουλγαρία στον Έβρο

Προειδοποίηση για πλημμύρες σε όλη τη χώρα, ως συνέπεια των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων τα επόμενα εικοσιτετράωρα, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να ανέβει σταδιακά η στάθμη των ποταμών Νέστου, Άρδα, των παραποτάμων του Έβρου και άλλων ποταμών, στη νότια κυρίως Βουλγαρία, εξέλιξη που θα έχει ως κύρια αιτία τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις και θα συνδυαστεί με το λιώσιμο του χιονιού στο βουλγαρικό τμήμα της Ροδόπης.

Για την αποτροπή των φαινομένων της πλημμύρας, τέθηκε σε επιφυλακή το αρμόδιο επιχειρησιακό τμήμα του υπουργείου και οι διοικήσεις των διοικητικών περιφερειών της χώρας λαμβάνουν έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης.

Επίσης, το υπουργείο διέταξε τρία φράγματα στον Άρδα να αδειάσουν ώστε να είναι έτοιμα να απορροφήσουν ενδεχόμενη αύξηση των υδάτων της ροής του διασυνοριακού ποταμού.

Σε δηλώσεις της, η διοικητής της περιφέρειας Κίρτζαλι Ιβάνκα Ταουσάνοφα τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι τα τρία φράγματα στον Άρδα διαθέτουν επαρκή χώρο για να «δεχθούν» ενδεχόμενη μεγάλη ροή υδάτων.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τα κρίσιμα σημεία. Έχουμε προειδοποιήσει τους κατοίκους της περιφέρειας μας να προσέχουν για ενδεχόμενες πλημμύρες» πρόσθεσε η διοικητής της μεγάλης αυτής περιφέρειας της νότιας Βουλγαρίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑