Lifestyle

Published on March 21st, 2013 | by fileto

0

Μια ταινία την οποία χρηματοδότησαν οι χρήστες του διαδικτύου

Μια εγκάρδια ομάδα 565+ ατόμων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για το σινεμά και την ελεύθερη δημιουργία και στόχο τη δημιουργία της πρώτης “συμμετοχικής” ταινίας μεγάλου μήκους στην Ελλάδα και τη δεύτερη στην Ευρώπη, κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Ένας τίτλος: Alpha.
Μια ομάδα, με ένα όραμα, χωρίς τον απαιτούμενο προϋπολογισμό.
Μια ιδέα!
Ένα email γεμίζει με υποστηρικτικά μηνύματα από όλο τον κόσμο και προσφορά βοήθειας.
Ένας λογαριασμός σε κάποια τράπεζα, μέσα σε 45 ημέρες, συγκεντρώνει 64,366 ευρώ, πόσο που αρχικά θεωρούνταν ουτοπικό!

Και όμως. Όπως δείχνουν τα ίδια τα πράγματα, μια καλή ιδέα, μια καλή ομάδα κι μια ακόμη καλύτερη προώθηση, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν το αδύνατο, δυνατό! Από άγνωστους πολίτες με καλή πρόθεση συγκεντρώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό που θα κάνει δυνατή την παραγωγή της ταινία “Α“, ελληνικής παραγωγής, μέσα από μια crowd funding καμπάνια.

Όλα ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου, όταν μια ομάδα φίλων από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της επικοινωνίας, αποφάσισαν να τολμήσουν ένα διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης, που θα επέτρεπε στον καλλιτέχνη να εκφραστεί όπως αυτός επιθυμεί και τη δυνατότητα στο κοινό του να γίνει συμμέτοχος σε αυτό που θεωρεί ότι το εκφράζει.

Η καμπάνια αυτή διήρεκεσε 45 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι που διέδωσαν το θέμα από στόμα σε στόμα και από mail σε mail, από παρέα σε παρέα, από γειτονιά σε γειτονιά από πόλη σε πόλη, συγκεντρώθηκαν στη σελίδα του Indiegogo 565 για να προσφέρουν από 1€ έως 1500€ στην καμπάνια! Το αποτέλεσμα κατάφερα να ξαφνιάσει ευχάριστα τους διοργανωτές που είχαν αρχικά θέσει το στόχο των 60.000€!

Πέρα από τα χρήματα φαίνεται ότι η πρωτοποριακή κίνηση συγκέντρωσε το ενδιθαφέρον του κινηματογραφικού κόσμου γενικότερα, με αποτέλεσμα όχι μόνο την προσφορά χρημάτων αλλά επίσης εθελοντικής εργασίας, μηχανημάτων, μέχρι και προσφοράς χώρων για την παρουσίαση της ταινίας σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Ομαδικές καταθέσεις έγιναν από τη Μεσσηνία, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Πύλο, αλλά και από την Ισπανία, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Αγγλία, το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και τη Γαλλία!

Έτσι, η πρώτη στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Ευρώπη μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία που στηρίζεται σε τέτοιο βαθμό στην οικονομική συνδρομή του κοινού είναι πλέον γεγονός και το Μάιο ξεκινούν τα γυρίσματα! και σε κάθε ευκαιρία θα διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Η ταινία του Στάθη Αθανασίου, “Α”, είναι εμπνευσμένη από το μύθο της Αντιγόνης, δίνοντας μια σύγχρονη, κινηματογραφική εκδοχή της.
Πρωταγωνίστρια η Σεραφίτα Γρηγοριάδου, η οποία καλείται να κινηθεί υποκριτικά σε ένα καθαρά συμβολικό πεδίο, που προσομοιάζει στο σύγχρονο ελληνικό κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον: ο απλός, καθημερινός άνθρωπος ασφυκτιά, από έναν απροσδιόριστο γενικό φόβο, ο οποίος διασπείρεται και ο οποίος, όπως και στην περίπτωση του μύθου της Αντιγόνης, μπορεί να οδηγήσει στην επανάσταση, στην αυτοθυσία για την υπεράσπιση ανώτερων ιδανικών και την ανάδειξη της προσωπικής ευθύνης…

 

περισσότερα:

http://alpha-movie.com/

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑