Αθλητικά

Published on March 21st, 2013 | by fileto

0

Παίζουν ράγκμπι στην Καβάλα οι Τιτάνες

Η ομάδα ράγκμπυ των Τιτάνων Καβάλας προσκαλεί όλους τους Καβαλιώτες φιλάθλους και τα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας στο φιλικό αγώνα που θα δώσει το Σάββατο στις 23 Μαρτίου και ώρα 2:00 μ.μ. στο βοηθητικό γήπεδο Κοτσάλου με τους Lions Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Για την ιστορία να πούμε ότι στα  τέλη του 2009 μια παρέα φίλων εισάγει στην Καβάλα ένα σχετικά άγνωστο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως, το ράγκμπυ. Δημιουργούνται οι Τιτάνες Καβάλας και εξαρχής θέτουν ως στόχο να προωθήσουν και να αναπτύξουν το άθλημα στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της.


Παρά την έλλειψη παραστάσεων σε ανταγωνιστικό επίπεδο, η νεοσύστατη ομάδα καταφέρνει να διοργανώσει με επιτυχία το καλοκαίρι του 2010 το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά beach rugby στη Νέα Ηρακλείτσα. Σε αυτό το τουρνουά συμμετέχουν κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ράγκμπυ από τις οποίες οι Τιτάνες αποκομίζουν ανεκτίμητες εμπειρίες για το μέλλον. Το 2011 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τους Τιτάνες. Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 2ου Τουρνουά beach rugby στην Κεραμωτή η ομάδα οργανώνεται καλύτερα και θέτει ως στόχο τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για το σκοπό αυτό οι Τιτάνες δίνουν μια σειρά δυνατών φιλικών αγώνων με ομάδες του Πρωταθλήματος μέχρι το καλοκαίρι του 2012, ενώ διοργανώνουν για τρίτη χρονιά το καθιερωμένο πλέον τουρνουά beach rugby. Παράλληλα, ξεκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη της ομάδας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ. Η χρονιά κλείνει με την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 7s το Δεκέμβρη του 2012.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑