Lifestyle

Published on March 28th, 2013 | by fileto

0

Η Κόζα Μόστρα δεν έχει σχέση με το σταριλίκι

Το γνωστό συγκρότημα κατακρίθηκε για την καθυστέρησή του να φτάσει στο χώρο της συναυλίας στην Ξάνθη, αφού πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για “σταριλίκι” εκ μέρους τους.

Θέλοντας να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, οι Koza Mostra εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξηγούν τί ακριβώς έγινε, πού οφειλόταν η καθυστέρηση, αλλά και αποστομώνουν με ένα video όσους χαρακτήρισαν το live αποτυχημένο.

Η επιστολή: “Βασικός στόχος των ΜΜΕ είναι να πληροφορούν το κοινό. Σκοπός της διακίνησης των πληροφοριών και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι η εξυπηρέτηση του γενικού καλού. Δημοσιογράφοι που χρησιμοποιούν την επαγγελματική τους θέση για προσωπικά ή άλλα ευτελή κίνητρα παραβαίνουν τη βασική τους υποχρέωση.

Όταν αποδεχτήκαμε ως Koza Mostra, την πρόταση για συμμετοχή στον ελληνικό τελικό της Eurovision, αποδεχτήκαμε με χαρά και κάποιες υποχρεώσεις. Πάντα όμως στον βαθμό που δεν θα αλλοίωναν την ταυτότητα του συγκροτήματος.

Δυστυχώς αυτή η καλή μας διάθεση παρεξηγήθηκε. Αφορμή για να το συνειδητοποιήσουμε ήταν η εμφάνιση μας στην Ξάνθη το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, παρέα με τον καλό μας φίλο και συνεργάτη, Αγάθωνα.

Εκεί μια καθυστέρηση 1,5 ώρας, προερχόμενη από τον κακό καιρό που επικρατούσε (χιονόνερο), μιας και η διοργάνωση μέχρι τελευταία στιγμή καλούνταν να αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία στο ανοιχτό stage, ή σε κλειστό χώρο και ένας εγκάθετος δημοσιογράφος τοπικού site, που χρησιμοποίησε για αντιπολιτευτικούς λόγους τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, έφεραν τα πάνω κάτω σε μία κατά τα άλλα επιτυχημένη εκδήλωση.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν τα παρατράγουδα. Ενημερωτικά sites, αξιοπρεπή κατά τα άλλα, αναδημοσίευσαν τη συγκεκριμένη είδηση χωρίς καμία επεξεργασία και οι γνωστοί “δημοσιογράφοι” που ασχολούνται με την κακώς εννοούμενη σόου μπιζ -στην οποία δεν τυγχάνουμε και ούτε θέλουμε να τύχουμε μέλη- ξεκίνησαν τον κανιβαλισμό μέσα από ξευδορεπορτάζ στα οποία υποτίθεται πως ο κόσμος έφυγε βρίζοντας και ο δήμαρχος αποχώρησε αγανακτισμένος. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Καταλήγοντας. Δε θα σταματήσουμε ούτε συνεντεύξεις να δίνουμε, ούτε θα αποκλείσουμε αξιοπρεπείς δημοσιογράφους και Μέσα που εμείς θα κρίνουμε ότι θα κάνουν καλό στην υπόσταση μας ως συγκρότημα. Όλοι οι άλλοι όμως ας μην κάνουν τον κόπο να μας ξαναενοχλήσουν. Κάθε κριτική και σάτιρα ευπρόσδεκτη. Οι κακοήθειες και τα κουτσομπολιά όμως δεν μας αφορούν.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις συναυλίες μας ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς δεν έχουμε άλλο έσοδο. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωση της Γιουροβίζιον φέτος, κάνει το καλύτερο δυνατό, και καλύπτει όλα τα έξοδα της συμμετοχής μας ως ελληνική αποστολή, αλλά όπως είναι φυσικό και επόμενο, δεν έχει καμία υποχρέωση να μας συντηρήσει σε τέτοιες οικονομικά δύσκολες εποχές.

Αναλόγως θα συνεχίσουμε και την προώθηση του πρώτου μας δίσκου, γεγονός καθοριστικό για την ύπαρξη μας και μετά τον Ευρωπαϊκό τελικό της Σουηδίας. Αυτή η κυκλοφορία είναι που μας ολοκληρώνει καλλιτεχνικά και διαμορφώνει με ακρίβεια τη μουσική μας ταυτότητα.

Όσοι μας αγαπούν ή θα μας αγαπήσουν στη πορεία ευπρόσδεκτοι στο ταξίδι που κάνουμε. Για τους υπόλοιπους αναδημοσιεύουμε ένα motto, που είδαμε γραμμένο σε ένα τοίχο της Θεσσαλονίκης “To Lifestyle είναι μαγικό. Από μηδενικό σε κάνει νούμερο”. Και εμείς νούμερα δεν θα γίνουμε ποτέ.

Υ.Γ. Εδώ είναι ένα βίντεο από την “αποτυχημένη” συναυλία της 16ης Μαρτίου στην Ξάνθη. Τα συμπεράσματα δικά σας.”


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑