Ειδήσεις

Published on April 12th, 2013 | by fileto

0

Στον Έβρο ο υποουργός Νίκος Δένδιας για τους λαθρομετανάστες

Στον Έβρο περιοδεύει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέπτεται το Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Εκεί θα έχει ενημέρωση για την πορεία των ροών της λαθρομετανάστευσης αλλά παράλληλα θα επιθεωρησει και τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών στο συγκεκριμένο κέντρο.

Το πρωί κατά την διάρκεια επίσκεψής του στον μητροπολίτη Ανθιμο της Αλεξανδρουπόλεως έγινε δέκτης διαμαρτυριών από συγκεντρωμένους διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν κατά των μέτγρων τάξης που έλαβε το υπουργείο στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα πάλι τον Έβρο για να διαπιστώσω την ολοκλήρωση των εργασιών στο πρώτο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που λειτουργεί εδώ. Ένα Κέντρο το οποίο είναι το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στη χώρα, νομίζω το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη, απόλυτα συμβατό με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά standards και το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του σε λίγο. Είναι, νομίζω, ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του πλάνου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, περί τις αρχές Ιουνίου, νομίζω θα είναι επίσης το πιο σύγχρονο σε όλη την Ευρώπη. Περιμένουμε και την επιθεώρηση από την Επίτροπο την κα Malstrom, ακριβώς για να βεβαιωθεί ότι η χώρα επιτέλους κάνει ό,τι υπόσχεται στους ευρωπαίους εταίρους.

Από την άλλη πλευρά, η επίσκεψή μου είχε και έναν άλλο σκοπό, να δω τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν εδώ, που φυλάνε τα σύνορα της χώρας με τεράστια επιτυχία. Να τους ευχαριστήσω θερμά και να εκφράσω τη βαθύτατη προσωπική μου ευγνωμοσύνη και την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει. Οι άνθρωποι αυτοί, οι γυναίκες και οι άντρες αυτοί, έχουν καταφέρει αυτό που εδώ και δέκα μήνες φαινόταν ακατόρθωτο: να προασπίσουν τη χώρα, να κλείσουν τα σύνορα, να μην επιτρέπουν πια η χώρα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑