Ειδήσεις

Published on April 16th, 2013 | by fileto

0

Σύλληψη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η δράση της οποίας συνίστατο σε διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2012.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο από τη χώρα μας, οκτώ συνολικά αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων έχει ήδη εντοπιστεί.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, απογευματινές ώρες χθες 14-04-2013, σε χωριό του Νομού Πιερίας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 34 ετών, μετά από συνεννόηση για μεταφορά οκτώ (8) αλλοδαπών, από το εσωτερικό της χώρας προς την κεντρική Ευρώπη, έναντι συνολικού χρηματικού ποσού 24.000 ευρώ.

Εντοπίστηκε στη συνέχεια, σε κοντινή απόσταση, μάντρα – συνεργείο, όπου τα μέλη της οργάνωσης, μετά από τροποποιήσεις σε οχήματα, προέβαιναν στη δημιουργία ειδικής κρύπτης για την απόκρυψη και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Στον ίδιο χώρο, συνελήφθησαν δύο ακόμη αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 36 και 19 ετών, ενώ εντοπίστηκε ένας εκ των αλλοδαπών που επρόκειτο να μεταφερθεί, παράνομα, στο εξωτερικό, ο οποίος είχε ήδη καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στον προαναφερόμενο χώρο, βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.400 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους κι ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο που διευκόλυνε τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούταν ως προπομπός.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε πρόθεση για μελλοντική μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, έναντι μεγαλύτερης χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες , θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

πηγη: Πρωτο Θέμα

φωτο: αρχείο


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑