Ειδήσεις

Published on May 6th, 2013 | by fileto

0

Και η τεχνική υπηρεσία της Δράμας διέθετε τζίπ 4Χ4

Καταγγελίες για κατασπατάληση πόρων από τους ΟΤΑ έφερε στο φως για τις περιόδους 2011, 2012 και 2013 ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν εις βάθος.

Τέσσερις δήμοι (στους Νόμους Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών και Αρτας) αγόρασαν πολυτελή τζιπ 4×4 συνολικής δαπάνης 101.000 ευρώ για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους. Επί της ουσίας, τα τζιπ τα χρησιμοποιούσαν οι δήμαρχοι.

Δύο δήμοι (ο ένας στον Νομό Ηρακλείου και ο δεύτερος στη Ρόδο) αγόρασαν πούρα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις.

Πάνω από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα προχώρησαν σε παράνομες προσλήψεις προσωπικού, ακόμα και πολιτών άνω των 65 ετών, έβγαζαν πλασματικές υπερωρίες, ενώ έδιναν δώρο θέρους σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε χρονικά διαστήματα που όμως είχαν εκλείψει οι εποχικές ανάγκες, όπως επίσης και προσλήψεις για πάνω από 24 μήνες με παρατυπίες και λανθασμένες μοριοδοτήσεις. Σχεδόν όλα τα κρατικά νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε υψηλές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς τιμολόγηση σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες.

Στις Κυκλάδες, σε κοσμικό νησί, σε έργο ασφαλτόστρωσης (ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) έγινε κατάτμηση για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος.

Σε νομό της Βόρειας Ελλάδας έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για να χτιστεί ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ενώ σε άλλον νομό στην ίδια περιφέρεια δόθηκε δουλειά για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 500.000 ευρώ.

Τμήμα περιφερειακού πανεπιστημίου ξόδεψε 100.000 ευρώ για αγορές αναμνηστικών δώρων και αποστολές ακριβών δώρων και ποτών για λογαριασμό της πρυτανικής αρχής. Επίσης, εκδόθηκε βιβλίο γνωστού καθηγητή του ίδιου ΑΕΙ συνολικού κόστους 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών για το 2013, η κατάσταση ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν έχει ως εξής:
■ 51 έκτακτοι προγραμματισμένοι έλεγχοι.
■ 13 έκτακτοι διενεργούμενοι έλεγχοι.
■ 12 τακτικοί προγραμματισμένοι έλεγχοι.

Σε αυτούς τους ελέγχους προστέθηκαν 120 περιπτώσεις που προέρχονται από εισαγγελικές παραγγελίες και ακόμα 740 εκκρεμείς υποθέσεις από την Οικονομική Επιθεώρηση και λοιπές αρχές, οι οποίες περιήλθαν στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

πηγη: GreekMoney


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑