Ειδήσεις

Published on May 9th, 2013 | by fileto

0

Απαγόρευση πόσης νερού σε Νικήσιανη και Γεωργιανή

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, απαγορεύεται η πόση του νερού στους οικισμούς Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγ. Χριστόφορου του Δήμου Παγγαίου λόγω των αυξημένων ποσοστών αρσενικού που βρέθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης των ανωτέρω οικισμών, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, περιορίζεται   για προληπτικούς λόγους, η χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και η ΔΕΥΑ Παγγαίου παρακαλείται όπως ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και να προβεί στον έλεγχο της ορθής λειτουργίας του συστήματος φίλτρανσης και στην πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληψιών σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα αποστέλλοντας στη Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Από πλευράς του Δήμου Παγγαίου τονίζεται ότι η υπηρεσία τους πραγματοποιεί τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στο πόσιμο νερό των προαναφερόμενων οικισμών και ειδικότερα στο στοιχείο αρσενικό και οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από διαπιστευμένο εργαστήριο ενώ τα στοιχεία ουδέποτε έδειξαν ύπαρξη αρσενικού σε απαγορευτικά επίπεδα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης σε δηλώσεις του κάλεσε τους κατοίκους να πίνουν άφοβα νερό και επικαλέστηκε δειγματοληπτικούς ελέγχους της ΔΕΥΑ Παγγαίου που έχει άλλα αποτελέσματα.

Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να βγουν στην επιφάνεια κάποιες έρευνες που έγιναν στην περιοχή για εξόρυξη χρυσού πριν από πολλές δεκαετίες όπου εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ουσίες οι οποίες πέρασαν στον υδροφόρο ορίζοντα;

Όχι τίποτε άλλα, από το  δούμε τι έγινε τότε και που κατέληξαν όλα τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν!

Μακάρι να είναι σενάρια…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑