Ειδήσεις

Published on May 12th, 2013 | by fileto

0

Θρακικό αντάμωμα πολιτισμού στην Ξάνθη

Το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη αποτελείται από ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο (5, 6 και 7 Ιουλίου 2013) που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη φιλοδοξώντας να καταστεί θεσμός που θα προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο στην ακριτική μας Θράκη.

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των εκατοντάδων εθελοντών που εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων απλώνεται τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και στον απόδημο Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης. Αυτό είναι φυσικό, αφού τον συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβε ο μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός και πολύ γνωστός στον απόδημο Ελληνισμό οργανισμός «Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο» με 140.000 μέλη και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο! Το δύσκολο έργο της οργάνωσης των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων ανέλαβαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης επιστρατεύοντας την πολύτιμη εμπειρία τους από τις συνεχείς πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούν για ολόκληρες δεκαετίες.

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραστάσεις δεκάδων χορευτικών συγκροτημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και την ομογένεια, πληθωρικό πρόγραμμα παράλληλων δράσεων που εμπλουτίζεται συνεχώς, δυνατότητα γνωριμίας με τον πολύτιμο φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό που κρύβει η Θράκη όπως τα δεκάδες Μουσεία με το ανεκτίμητο περιεχόμενο, οι εξαιρετικές εκθέσεις φωτογραφίας («Σεργιάνι στις Μνήμες της Ξάνθης», «Σπίτι Πολιτισμού», «Μνήμες Αβδηριτών», «Τα Άβδηρα και οι γύρω οικισμοί», «Between the line», «Ο Καραγκιόζης της Σκιάς και του περιθωρίου»), τα προγράμματα επισκέψεων στις μαγευτικές οροσειρές της Ροδόπης, στα Θρακικά Τέμπη που αποτελούν τόπο ονειρεμένο, στους γραφικούς οικισμούς δίπλα στον ποταμό Νέστο κ.π.α. – όλα αυτά και πολλά άλλα, αποτελούν ακαταμάχητο «μαγνήτη» για μια επίσκεψη στην Θράκη κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Οι εκατοντάδες εθελοντές που εργάζονται πυρετωδώς φροντίζουν ώστε όλοι οι επισκέπτες που θα βρεθούν στις τριήμερες εκδηλώσεις να εξασφαλίσουν την διαμονή τους στην Θράκη παρέχοντας πληροφορίες και καθοδήγηση στους επισκέπτες.

Μπορείτε και εσείς, όπου και αν βρίσκεστε, να γνωρίσετε από κοντά τους μοναδικούς θησαυρούς που μας χαρίζει απλόχερα το διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμών της ακριτικής μας Θράκης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχία και των τριήμερων εκδηλώσεων. Αν έχετε ήδη επισκεφτεί την Θράκη, είναι βέβαιο πως γνωρίσατε ελάχιστους μόνο από τους αμύθητους θησαυρούς που κρύβει. Αν όμως δεν έτυχε να την επισκεφτείτε καθόλου, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να το προγραμματίσετε στις αρχές Ιουλίου του φετινού χρόνου!

Σε κάθε όμως περίπτωση, μπορείτε να συμβάλλετε στην επιτυχία των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη προσφέροντας μία συμβολική έστω δωρεά (Κάθε δωρεά είναι πολύτιμη, όσο μικρή και αν είναι!) μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (www.greece.org).
Είναι γνωστό σε όλους πως όταν ο Ελληνισμός εργάζεται μεθοδικά, οργανωμένα και ενωμένος, μεγαλουργεί. Και αυτό, καλούμαστε να το αποδείξουμε για μια ακόμα φορά με το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑