Ειδήσεις

Published on May 25th, 2013 | by fileto

0

Σύσκεψη Ευρ. Στυλιανίδη για την αντιπυρική περίοδο στην Κομοτηνή

«Το καλοκαίρι αυτό είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό για τη χώρα μας, για την αποκατάσταση της διεθνούς της εικόνας, αλλά και για την ελληνική οικονομία, γιατί θέλουμε να είναι το σημείο μιας νέας εκκίνησης». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στη συνεδρίαση με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Ροδόπης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Στυλιανίδης μετέφερε το μήνυμα της αυστηρότητας αλλά και της αποτελεσματικότητας το οποίο εκπέμπεται και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και από τους συναρμόδιους υπουργούς που πρέπει να επιδείξουν, όπως είπε, όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες.

Φέτος, αναμένεται ισχυρότατο κύμα τουρισμού, που θα ξεπερνά τα 37 εκατομμύρια στη χώρα μας κάτι που μπορεί να σημάνει και την απαρχή ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων εσόδων. «Όλοι αυτοί οι επισκέπτες, αλλά και τα διεθνή μίντια είναι στραμμένα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Εάν βγάλουμε τη σωστή εικόνα ενός οργανωμένου κράτους που δίνει έμφαση στο “προλαμβάνειν” και όχι στο “θεραπεύειν” νομίζω ότι μπορούμε να ανακτήσουμε αυτό που είχαμε πετύχει στο παρελθόν, τη χαμένη λάμψη και την αναγνώριση μιας προσπάθειας που γίνεται από όλους τους φορείς  και σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο από τώρα και να μην περιμένουμε να γίνουμε διαχειριστές της κατάστασης την τελευταία στιγμή», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντικό να βγάλει μια άρτια και συγκροτημένη εικόνα προς τα έξω, γιατί αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας. «Φέτος προσδοκούμε τουρισμό και από την Ανατολή και από το Βορρά. Πρέπει λοιπόν αυτοί που θα έρθουν να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της περιοχής μας και η εικόνα που θα εκπέμψουμε να ισχυροποιήσει περαιτέρω αυτό που έχουμε οικοδομήσει το προηγούμενο διάστημα για την Ελλάδα, βελτιώνοντας συνεχώς την ακτινοβολία της πατρίδας μας».

Η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήρθε σε συνέχεια της σύσκεψης, υπό την προεδρία του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά που συμμετείχαν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας και στην οποία αποφασίστηκε ο απόλυτος συντονισμός με αυστηρότητα, αλλά και αλληλεγγύη μεταξύ των υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται σε όλη αυτή την προσπάθεια. Αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνουν και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη χρονιά που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κατανείμει τα κονδύλια για τους καθαρισμούς στους δήμους από τις 11 Απριλίου, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά. Το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε είναι 18.400.000 ευρώ, ενώ τα κριτήρια με τα οποία κατανεμήθηκαν οι πόροι προσδιορίστηκαν σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έκανε όλη την απαιτούμενη εργασία, βασιζόμενη και στα στατιστικά στοιχεία που παρείχε το Πυροσβεστικό Σώμα, ανάλογα με την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής, όπως αυτή προκύπτει από τη στατιστική μελέτη των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού προς αυτήν την κατεύθυνση και στο κομμάτι της τουριστικής προετοιμασίας. Χθες εγκρίθηκε η πρόσληψη, από την πλευρά των Υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ένας αριθμός 4.413 ατόμων προς τους δήμους, ενώ σήμερα εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.345 ατόμων, που θα εμπλακούν με την καθαριότητα και την τεχνική υποστήριξη για όλη αυτήν την περίοδο.

«Παρά τις ελλείψεις, παρά τις αδυναμίες που συσσώρευσε πάνω μας η οικονομική κρίση, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να εντοπίσουμε εγκαίρως κενά και παραλείψεις και να προσπαθήσουμε να τα θεραπεύσουμε», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητο μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης,  ο κάθε ένας στο ζωτικό διοικητικό χώρο στον οποίο προΐσταται να μεταφέρει το μήνυμα και όλοι μαζί να το επικοινωνήσουμε και προς την κοινωνία για να έχουμε την αρωγή και των πολιτών σε αυτήν την υπόθεση».

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως αν επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή, η προστασία της χώρας μας από την απειλή φυσικών καταστροφών ώστε να δείξουμε διεθνώς ότι λειτουργούμε ως συγκροτημένο κράτος, ως οργανωμένη κοινωνία  που για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της κινητοποιεί το σύνολο του κόσμου της, τότε το στοίχημα που θα κερδηθεί θα είναι σε πολλά επίπεδα. «Αυτό είναι αναγκαιότητα και εθνική και οικονομική και αναπτυξιακή», υπογράμμισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίστηκαν από τους δημάρχους ώστε ο ίδιος να τα προωθήσει στον Πρωθυπουργό για την πρακτική επίλυσή τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑