Ειδήσεις

Published on May 26th, 2013 | by fileto

0

Ποιούς εννοεί ότι είναι “πρόβατα” ο Στέφανος Τζανίδης;

Μια τοποθέτηση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και δεξί χέρι του πρωην δημάρχου Σαπών Γιώργου Πιλιλίτση εγειρει ερωτήματα, μια και που ουδείς μπορεί να αποκωδικοποιήσει ποιοί είναι τα πρόβατα και ποιοί οι θύτες της ανεργίας της περιοχής των Σαπών.
Διαβαζοντας την επιστολή μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αναφέρεται σε θύτες όπως η περιφέρεια ΑΜ-Θ και ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, εκτός αν ο Τζανίδης εννοεί άλλους που δεν κατονομάζει.
«Αγαπητοί συνάδελφοι, θλίβομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω στην περιοχή μας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να χάνουν την δουλειά τους, τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό, και ο τόπος μας να βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Φτάνει πια! Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή!

Δεν μας φταίει η πολυπολιτισμικότητα για τη μη ανάπτυξη της περιοχής μας όπως ισχυρίζονται κάποιοι, ούτε οι “βάρβαροι” που κάποιοι εντέχνως ανακάλυψαν, μας φταίνε.

Το πρόβλημα της περιοχής είναι ο λαϊκισμός.

Ο λαϊκισμός όλων των πολιτικών οι οποίοι δεν έχουν να προτείνουν τίποτε για την ανάπτυξη του τόπου, και που έχουν πάντα σαν στόχο το πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος.

Και για του λογού το αληθές θα σας αναφέρω τα εξής:

Τον τελευταίο χρόνο κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε ανοικτές τις Υπηρεσίες μας:  Δ.Ο.Υ., Ειρηνοδικείο, Ι.Κ.Α., κ.λπ. Βασικές υποδομές του Δήμου μας οι οποίες δίνανε πνοή στα καταστήματα των Σαπών και γλίτωναν από την ταλαιπωρία πάνω από 10.000 κατοίκους, οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Κομοτηνή. Είδατε κανέναν απ’ όλους αυτούς που για “ψύλλου πήδημα” κατεβαίνουν στην Αθήνα με δικά μας έξοδα, να συμπαραστέκεται στον αγώνα μας πηγαίνοντας με τους φορείς μας στην Αθήνα για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε κάποιες από τις Υπηρεσίες μας όπως έγινε σε αλλά μέρη της Ελλάδας; Αλλά σιγά το πράγμα. Ούτε μονόστηλο σε τοπική εφημερίδα δεν θα γινόταν.

Ενώ ο χρυσός που προέκυψε πάλι, “πουλάει”, προβλήθηκαν στα αθηναϊκά κανάλια διεθνούς εμβέλειας για την κάθοδο τους στην Αθήνα. Μέρες ολόκληρες ο αθηναϊκός τύπος ασχολήθηκε μαζί τους.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα όπως διάβασα, κάποιοι από τους πασχίζοντες για το περιβάλλον διαλαλούν ότι θα μας φέρουν 2.500 θέσεις εργασίας. Θαρρείς ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας είναι ιθαγενείς και πιστεύουν σε τέτοια παραμύθια. Εκτός κι αν πρόκειται να δουλέψουν οι λαθρομετανάστες που κουβαλάνε στην υπό ανάπτυξη περιοχή μας.

Το 2003 μπαίνανε στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής 15.000 εργαζόμενοι, τώρα είναι λιγότεροι από 1.000. Είδατε κάποιον από αυτούς τους πολιτικούς να καλούν τους φορείς για να συζητήσουν, να συναποφασίσουν, και να προτείνουν κάτι για το τι μέλλει γενέσθαι; Εγώ δεν είδα.

Αλλά γιατί να το κάνουν αφού υπάρχουν “πρόβατα” που τους ψηφίζουν επιβραβεύοντας την ανυπαρξία τους;

Αγαπητοί συνάδελφοι, η μοναδική σοβαρή επένδυση που ήρθε στην περιοχή μας τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η «Pharmaten». Μια σύγχρονη βιομηχανία που κάθε άνεργος πολίτης της περιοχής και όχι μόνο θα επιθυμούσε να εργαστεί. Γιατί εκτός από τις αποδοχές συγκαταλέγεται στις 20 επιχειρήσεις  της Ελλάδας με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Μια βιομηχανία που δεν ήρθε τυχαία στην περιοχή μας, αλλά ήταν αποτέλεσμα σοβαρής, μεθοδικής και επίμονης προσπάθειας της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Γιώργου Πιλιλίτση, που μαζί με την Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. την οποία έφερε ο συντοπίτης, τότε υπουργός παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, που βάσει της προσφοράς του είναι από τους λίγους εν ενεργεία πολιτικούς που δικαιούνται να ομιλούν για τον τόπο μας. Φτάνουν όμως αυτά;

Τα καταγεγραμμένα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή μας είναι 35%, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ χειρότερη. Μπορούμε άραγε το 2013 να μιλάμε με ορούς 2000, 2004, 2007; Τότε που θριάμβευε η κερδοσκοπία, ο ατομικισμός και ο ωχαδερφισμός;

Και τι είναι τελικά ανάπτυξη; Τα δημόσια έργα που δίνονταν σε κάποιους ημέτερους, ή οι μελέτες των 300.000 ευρώ που φτάνανε το ένα εκατομμύριο για να ωφεληθούν οι «κολλητοί»;

Αγαπητοί φίλοι, η περιοχή μας χρειάζεται επενδύσεις, γιατί οι επενδύσεις σημαίνουν θέσεις εργασίας. Θα πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον τόπο για αυτόν τον στόχο, και θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη όλους αυτούς που μιλούν για τον τόπο μας χωρίς να έχουν να προτείνουν τίποτα. Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του τόπου μας και θα πρέπει να κριθούν ανεπιθύμητοι.

 

 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε κάτι. Το οφείλουμε όχι σε εμάς αλλά κυρίως στα παιδιά μας.

 

Αλλιώς η κοινωνική έκρηξη είναι κοντά και μας χτυπά την πόρτα και πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν θα ήθελε να την βιώσει».

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑