Ειδήσεις

Published on May 28th, 2013 | by fileto

0

Απόβαση Τούρκων σε Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

Ξεπερνούν τα 6,5 δισ. δολάρια οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία, μια αγορά που παρουσιάζει ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σ’ αυτή και παράλληλα, τροφοδοτεί με επισκέπτες την Ελλάδα, καθώς μόνο στους πρώτους δύο μήνες του 2013, σημειώθηκε αύξηση 100% στον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.
Οι εκτιμήσεις δε ανεβάζουν τον αριθμό τους σε ένα εκατομμύριο άτομα για το σύνολο του 2013. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Β’ της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Χαράλαμπος Κουναλάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την τουριστική συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Κουναλάκης είπε πως, πάνω από 30 μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στους τουριστικούς τους προορισμούς. Οι Τούρκοι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν ελληνικούς προορισμούς με ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, με δυνατότητα αγορών και ψυχαγωγίας. Επίσης ταξιδεύουν και για θρησκευτικούς λόγους, τόνισε.

Εξάλλου, μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον παρατηρείται, εκτός της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη) για ελληνικά νησιά και κυρίως τη Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κρήτη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑