Αθλητικά

Published on September 3rd, 2013 | by fileto

0

Ο Δραμινός Φετφατζίδης από τους Σιταγρούς

Δεκέμβριος, 2010… Εκείνη τη στιγμή φάνταζε ως πιο ο διάσημος από τους σχεδόν χίλιους συγχωριανούς του. Δίπλα του, ένας ηλικιωμένος άντρας, που πέρα από κάθε αμφιβολία ήταν ο πιο περήφανος από τους χίλιους συγχωριανούς του. Όπως θα ήταν και χθες στο καφενείο των Σιταγρών Δράμας, όπως ήταν κι όταν τα καλοκαίρια ο μικρός Γιάννης έπαιζε στην πλατεία του χωριού. Η οικογένεια του Γιάννη Φετφατζίδη κατάγεται από το μικρό χωριό στα νότια της Δράμας, ένα μέρος δε γνώρισε ως μόνιμη κατοικία, αφού ο πατέρας του αποφάσισε το 1971 να μετακομίσει στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φετφατζίδης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, συνδύασε στην πρωτεύουσα τη δουλειά του με το χόμπι του. Μέχρι τα 40 του χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο, με κυριότερη ομάδα τον Κεραυνό Γλυφάδας. Αριστερό μπακ ο πατέρας κληροδότησε στο γιο του την… μοναδικότητα του αριστερού ποδιού και λίγο από το ταλέντο του. Οι φήμες, που πάντα υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις, θέλουν τον πατέρα να είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά τον μικρό να αγαπάει από παιδί τον Ολυμπιακό. Ο πατέρας του ήταν εκείνος που επέμενε ώστε το ταλέντο του Γιαννάκη να μην μείνει ανεκμετάλλευτο.

Έστω κι αν το μικρό του ύψος έμοιαζε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον αθλητισμό. Εκείνος ήταν που τον πήγαινε σε όλα τα παιχνίδια του στην Αθήνα και ποτέ δεν παρενέβη υπέρ του παιδιού του. Κάτι σπάνιο για τους γονείς, που σε τέτοιες ηλικίες προσπαθούν να εξυψώσουν τον εγωισμό τους, μέσω της επιτυχίας του κάθε «μικρού». Για τον Γιώργο Φετφατζίδη προείχε να βρει καταφύγιο για τον Γιάννη. Και θα έφτανε μέχρι την… Παιανία για να τα καταφέρει!

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑