Ειδήσεις

Published on September 20th, 2013 | by fileto

0

Ζωντανεύει η άσκηση Παρμενίων στον Έβρο

Περισσότερα από πέντε χρόνια (τουλάχιστον) είχε να διεξαχθεί η μεγαλύτερη ετήσια διακλαδική άσκηση των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία «Παρμενίων 2013». Στην άσκηση αυτή που πραγματοποιείται τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα εκτός των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχον και τα Σώματα Ασφαλείας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και διάφορα άλλα συναρμόδια υπουργεία, ενώ πάντα προσκαλείται και αριθμός εφέδρων.

Οι αιτιολογίες για τη μη διεξαγωγή της ήταν πολλές. Εθνικά θέματα (για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία, επί κυβερνήσεως ΓΑΠ, λόγω «Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης» κ.λπ.) και οικονομικά τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου. Φέτος όμως αποφασίστηκε η διεξαγωγή της, μετά από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο και άμεση αποδοχή από τον τελευταίο.

Η άσκηση «Παρμενίων 2013» πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει δύο «τελικές φάσεις». Μία στη Θράκη, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στη ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρουπόλεως, και μία δεύτερη, την επόμενη ημέρα 4 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη, στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Επειδή οι «δυσμενείς οικονομικοί λόγοι» που άλλες χρονιές δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή της ασκήσεως δεν εξέλειπαν (ίσα-ίσα επιδεινώθηκαν), να υποθέσουμε ότι άλλοι Εθνικοί λόγοι επέβαλαν τη διεξαγωγή της;


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑