Ειδήσεις

Published on October 3rd, 2013 | by fileto

0

Κούρεψαν χρέος στη Δράμα κατά 63%

Μία ακόμη δικαίωση καταναλωτή είχαμε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Δράμας, που κούρεψε το χρέος του σε ποσοστό 63%.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, «με την υπ αριθμ 55/2013 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Δράμας, δικαίωσε καταναλωτή μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, ο οποίος έχοντας συνολική οφειλή ύψους περίπου 138.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει μόνο 50.050 ευρώ σε βάθος 13ετών και παράλληλα σώζει την κύρια και μοναδική κατοικία του από την εκποίηση.

Ο καταναλωτής προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010 και στα μέσα του 2011 συνεργάτης της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες του καταναλωτή, πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν.

Ακολούθως η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στα μέσα του 2012 στο Ειρηνοδικείο Δράμας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του. Το Ειρηνοδικείο Δράμας, αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε αυτή την απόφασή του.

Να σημειωθεί ότι το οικογενειακό εισόδημα του καταναλωτή ανερχόταν στο ύψος των 2.050 ευρώ μηνιαίως καθώς ήταν συνταξιούχος και είχε κάποιο συμπληρωματικό εισόδημα από την πλευρά της συζύγου του».

πηγη:Αγγελιοφόρος


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑