Ειδήσεις

Published on October 14th, 2013 | by fileto

0

Αγωνία για τουρισμό από το Επιμελητήριο Έβρου

Αγωνία για οργάνωση των επιχειρήσεων εν όψη της νέας τουριστικής σεζόν έχει το Επιμελητήριο Έβρου το οποίο αγωνίζεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προιόν.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της παραμονής τουριστών στην περιοχή μας και την από κοινού προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας για την τουριστική προβολή του τόπου μας σας ενημερώνουμε και σας παρακαλούμε για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των επιχειρήσεών σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους καθώς και φιλοξενία τους».

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου και για μία περίοδο τεσσάρων μηνών υψηλής τουριστικής κίνησης, η Αλεξανδρούπολη πέτυχε να έχει συνολικές ημέρες διανυκτέρευσης Ρώσων τουριστών, που ξεπερνούν αυτές της Θεσσαλονίκης το 2012…

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τις απευθείας πτήσεις από Αγία Πετρούπολη και Μόσχα, έφτασαν συνολικά 2.700 άτομα.

Από Αγία Πετρούπολη 1.488 άτομα και από Μόσχα 1.211. Γύρω στα 500 άτομα ήταν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης. Μερικές εκατοντάδες ενήλικοι ας υποθέσουμε ότι πήγαν στη Θάσο, οπότε τουλάχιστον 1.600 έμειναν στην Αλεξανδρούπολη με μέσο χρόνο διαμονής 14 ημέρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, κάθε Ρώσος ξοδεύει στην αγορά κατά μέσον όρο τουλάχιστον 1.000 ευρώ στην Ελλάδα, συνεπώς οι 1.600 ενήλικοι άφησαν στην τοπική οικονομία 1,6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο από τα 500 παιδιά στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

Τα παιδιά ξόδεψαν συνολικά τουλάχιστον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ώστε ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος (ενηλίκων και παιδιών) από τη Ρωσία να πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και αυτό από την πρώτη χρονιά των απευθείας πτήσεων. Οι επισκέπτες άλλων εθνικοτήτων έμεναν περίπου τρεις ημέρες και ξόδευαν σχεδόν τα μισά.

Ο συνολικός χρόνος διανυκτερεύσεων των ενήλικων Ρώσων ήταν 22.400 ημέρες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο συνολικός χρόνος διανυκτερεύσεων των Ρώσων στη Θεσσαλονίκη το 2012 ήταν 22.007 ημέρες.

πηγη: gatzoli, Alexandoupolis online


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑