Άποψη - Γνώμη

Published on October 29th, 2013 | by fileto

0

Η βουλγαροποίηση της Ελλάδας

Τελικά θέλουμε δεν θέλουμε προχωρούμε με ταχύ βήμα στην βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία θα κληθεί από δω και πέρα να περνά με στερήσεις και χίλια κύματα την κάθε αστοχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Μπορεί ο πρόεδρος Παπούλιας να έτριξε τα δόντια στους ξένους στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο ο οποίος φέρεται ως άτολμος συνομιλητής που εκλιπαρεί για ένα πεντάλεπτο τετ α τετ με την Μέρκελ.

Είναι τραγικό πως οι εγκέφαλοι των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κρίση η οποία είναι έρεβος και βόρβορος σημασίες που παραπέμπουν στην μετακατοχική Ελλάδα που βιώνουμε μέσα από ταινίες του Τζέιμς Πάρις και ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι απαντήσεις Πάγκαλου στα κανάλια τα οποία επιμελώς τον προσκαλούν για να στιγματίζει όσους Έλληνες διαφωνούν με την υπέρογκη πολιτική του σκέψη, φανερώνουν τον παχυδερμισμό της πολιτικής τάξης η οποία χωρίς τσίπα μιλάει για μια νέα Ελλάδα που χτίζεται από κατοίκους βορείων και νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας, που ζουν σε ένα γυάλινο πύργο με φιμέ τζάμια.

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την πραγματικότητα που βιώνουμε εμείς που μέχρι χθες αποκαλούμασταν στυλοβάτες της κοινωνίας και που μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανέχεια;

Που πήγε η περιβόητη μεσαία τάξη και οι χιλιάδες επαγγελματίες οι οποίοι καθημερινά πάσχιζαν μέσα από τις μικρές τους επιχειρήσεις να ζήσουν την οικογένειά τους;

Η μεσαία τάξη πεθαίνει στην Ελλάδα και μαζί μ’ αυτή πεθαίνει κάθε όνειρο και ελπίδα για ανάκαμψη.

Ανάπτυξη μας λένε μια λέξη χωρίς σημασία γι’ αυτούς και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ανεργία και ιδιαίτερα αυτή των νέων οι οποίοι φεύγουν σωρηδόν από την χώρα τους και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας με μισθούς πείνας και με συντάξεις ντροπής, τη στιγμή που η γειτονική μας χώρα έχει λέβα κι εμείς ευρώ. Ακόμη πιο φτωχοί και ανελέητα ξένοι στην χώρα μας.

Ποια υγεία, ποια παιδεία, ποια κοινωνική πρόνοια. Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο από φόρους ακόμη και άδικους και σκληρούς, με φόβο και αστυνομικό κράτος, με φοβέρα και αδικία.

Είναι αστείο να βγαίνει ο υπουργός Εργασίας και να μιλάει για μια νέα λαμπερή πραγματικότητα με το σχέδιο Άτλας, όταν έχει στριμωγμένους εκατοντάδες χιλιάδες προς συνταξιοδότηση Έλληνες που περιμένουν την εκκαθάριση και απόδοση των συντάξεών τους. Ποιος Άτλας αλήθεια υπουργέ μου. Αυτό είναι Σίσυφος.

Μας φταίει η Τρόικα και δεν μας φταίει ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κρίση από τους κυβερνώντες. Μας φταίει η Χρυσή Αυγή και ο Τσίπρας και δεν μας μένει ένα ίχνος αυτοκριτικής για τις αποφάσεις μας και τον τρόπο που διαχειρίζονται την καθημερινότητα του Έλληνα.

Μας λένε γνωστοί Έλληνες οικονομολόγοι που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχουν φιλοδοξία να μας κυβερνήσουν.

Η αστική τάξη θησαυρίζει σε βάρος της μεσαίας τάξης και δεν αφήνει περιθώρια να περικόψει αυτή τον τρόπο που λυμαίνεται το κράτος για τους πολλούς αν και ολιγαρχία.

Πάρτε λένε μέτρα για να ξεφύγει η οικονομία από την ύφεση και τρίξτε τα δόντια στους δανειστές να μας αφήσουν να πάρουμε μια ανάσα.

Ποιος τα λέει και που τα λέει. Κανείς δεν ακούει, γιατί αν άκουγαν θα είχαν και ένα ίχνος ντροπής να πάρουν αποφάσεις έστω σκληρές αλλά με προοπτική.

Η τσίπα έχει χαθεί πια και η διαχείριση φαίνεται να είναι ο επικοινωνιακός τους τρόπος διοίκησης της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν θέλουν να βάλουν μπρος την μηχανή αλλά να κερδίζουν χρόνο και να απολαμβάνουν των προνομίων τους που υπέκλεψαν από τους πολίτες της χώρας με φρούδες ελπίδες και μεγάλα λόγια.

Να είναι καλά. Θα καταντήσουν τη χώρα Βουλγαρία με μισθούς και συντάξεις πείνας, με διογκωμένο τον υπόκοσμο και με πάσης φύσεως αγκυλώσεις για το μέλλον.

Δεν θέλουν νοικοκυραίους, δεν θέλουν υγιείς επιχειρήσεις, δεν θέλουν Έλληνες με αξιοπρέπεια.

Θέλουν απλά να κυβερνούν και να αισθάνονται ασφαλείς στον μικρόκοσμό τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑