Εκδηλώσεις

Published on October 30th, 2013 | by fileto

0

Εντομολογικό συνέδριο στην Καβάλα με οινογνωσία της περιοχής

Πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες που κάλυπταν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας και Ακαρεολογίας, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 15ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 22-25 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

 

Στο συνέδριο που συμμετείχαν 340 σύνεδροι από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, αναπτύχθηκαν επίσης θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος πάνω σε σημαντικά προβλήματα Φυτοπροστασίας, Βιολογικής Γεωργίας αλλά και Εναλλακτικών Μεθόδων Καταπολέμησης Φιλικών προς το Περιβάλλον. Ήταν δεν το πολυπληθέστερο όχι μόνο σε συμμετοχές αλλά και σε προφορικές και εικονογραφημένες εργασίες με 165 συνολικά εργασίες.

Το συνέδριο δεν ήταν αποκομμένο από την κοινωνία και την καθημερινή ζωή της Καβάλας. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, που αποτελούνταν κυρίως από Καβαλιώτες, φρόντισε και για αυτό, αναδεικνύοντας την Καβαλιώτικη φιλοξενία και την Καβάλα σαν τουριστικό προορισμό.

Υποδέχτηκε όλους τους συνέδρους στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου, ενώ σε επίσημο γεύμα που τους παρατέθηκε σε γνωστό πολυχώρο της πόλης, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής χόρεψαν για αυτούς. Την προτελευταία μέρα του συνεδρίου διοργανώθηκε μια βραδιά γευσιγνωσίας τοπικών οίνων (Δράμας-Καβάλας) στο ιστορικό χώρο του Ιμαρέτ, ώστε οι σύνεδροι να γνωρίσουν το χώρο αυτό και την ευρύτερη περιοχή της Παναγίας Καβάλας.

Σημαντικές όμως ήταν και οι παράλληλες δράσεις του συνεδρίου κατά τις οποίες 150 παιδιά, 2 σχολείων της περιοχής ξεναγήθηκαν στην εντομολογική συλλογή που συγκροτήθηκε και ενημερώθηκαν για τον θαυμαστό κόσμο των εντόμων. Παράλληλα δε για τους συνέδρους έγιναν παρουσιάσεις και σεμινάρια για νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και νέες μεθόδους απεντόμωσης. Το συνέδριο έκλεισε με μια πολύ πετυχημένη εκδρομή σε τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής (Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Φιλίππων, Μουσείο Καπνού) και σε Γεωτεχνικού ενδιαφέροντος προορισμούς (Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε. και Οινοποιείο Τέχνη Οίνου).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο ασχολήθηκε και με επίκαιρα θέματα της εποχής που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την περιοχή και τους συμπολίτες μας (αγρότες παραγωγούς αλλά και τον λοιπό πληθυσμό). Αυτό έγινε στις 2 στρόγγυλες τράπεζες που διοργανώθηκαν με θέμα «Τις εξελίξεις στο χώρο των γεωργικών φαρμάκων» και τον «Ιό του Δυτικού Νείλου: μια ασθένεια που θα συνεχίσει να απειλεί;» και στις οποίες συμμετείχαν τοπικοί φορείς της περιοχής μας.

Τέλος απευθύνονται ευχαριστίες από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής προς όλους τους όλους τους χορηγούς του συνεδρίου, τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους τοπικούς φορείς (Δήμος Καβάλας,  Π.Ε. Καβάλας και Περιφέρεια Α.Μ.Θ.) για τη συνδρομή τους από την πρώτη στιγμή στη διοργάνωση αυτού του ολοκληρωμένου από κάθε άποψη συνεδρίου που ανέδειξε την Καβάλα ως ένα εν δυνάμει προορισμό συνεδριακού τουρισμού.

πηγη: AgroNews


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑