Ειδήσεις

Published on November 1st, 2013 | by fileto

0

Η νησιωτική Ελλάδα του Βορρά αναστενάζει

Νέα ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει μεταξύ των φορέων της Λήμνου για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, μετά την έντονη φημολογία των ημερών για δίμηνη παραμονή του πλοίου «Aqua Maria» στη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα.
Σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου για αντικατάσταση του πλοίου «Ταξιάρχης», το οποίο έχει βγει εδώ και δυο μήνες από τη γραμμή για την ετήσια συντήρησή του, με το πλοίο «Aqua Maria».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΕΛ θα καταθέσει αίτημα για δίμηνη παράταση της παραμονής στη γραμμή του πλοίου «Aqua Maria», κάτι που ήδη έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι από την αρχή υποστήριζαν ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Μόλις χθες, μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία της παραμονής του πλοίου στη γραμμή, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ζητώντας του να μην εγκρίνει νέα παραμονή τού «Aqua Maria» στη γραμμή.

«Η Λήμνος το τελευταίο διάστημα υφίσταται για ακόμη μία φορά την υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Λαύριο, λόγω της δρομολόγησης του “Aqua Maria” σε αντικατάσταση του πλοίου “Ταξιάρχης” για τη δίμηνη ετήσια ακινησία», τονίζει στην επιστολή του στον υπουργό ο δήμαρχος Λήμνου, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει, τονίζει ότι: «Στο διάστημα αυτό, τα ήδη οξυμμένα προβλήματα επιδεινώθηκαν, καθώς η φόρτωση οχημάτων στο “Aqua Maria”, όπως προκύπτει και από τα συνημμένα έγγραφα, δεν εξυπηρετούσε τον ελάχιστο αριθμό φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων που προβλέπονται από τη σύμβαση, καθώς για άγνωστους σε μας λόγους δεν αξιοποιούσε την προβλεπόμενη από τη σύμβαση επιφάνεια φόρτωσης.»

Στην συνέχεια ο κ. Χατζηδιαμαντής σπεύδει να υπενθυμίσει στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι «η γενική κατάσταση αυτού του πλοίου σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των επιβατών, είναι κατώτερη κάθε ανεκτού ορίου, γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε την ομόφωνη αντίθεση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού. Τέλος, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί, το πλοίο “Aqua Maria” δεν καλύπτει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζονται από τη σύμβαση.».

Τέλος, ο δήμαρχος υπενθυμίζει στον υπουργό ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου τον είχαν ενημερώσει πως το πλοίο «Ταξιάρχης θα επέστρεφε ξανά στα δρομολόγιά του από την 1η Νοεμβρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός γι’ αυτό. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθείτε άμεσα της εφαρμογής των συμβατικών όρων και της νομιμότητας», σημειώνει ο δήμαρχος Λήμνου.

Οι φορείς του νησιού από την πρώτη ημέρα της επαναφοράς στα δρομολόγια του πλοίου «Aqua Maria», είχαν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους, καθώς έχουν και τα προηγούμενα χρόνια βιώσει το ίδιο σκηνικό. Τέλος, υποστηρίζουν ότι αν το Υπουργείο δε δώσει άμεσα λύση, προβλέπεται να κάνουν γιορτές με το συγκεκριμένο πλοίο στα δρομολόγια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑