Ειδήσεις

Published on November 2nd, 2013 | by fileto

0

Ναρκωτικά και όπλα σε σπίτια και στάνη στην Ροδόπη

Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην καλλιέργεια και την πώληση ναρκωτικών ουσιών στο Νομό Ροδόπης.

Συνελήφθησαν, χθες (2-11-2013), το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην Κομοτηνή και σε χωριό της Ροδόπης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 31, 33, 38, 44 και 67 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών, καθώς επίσης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, αντίστασης και απρόκλητης σωματικής βλάβης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης μία 58χρονη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών.

Για την εξάρθρωση της ομάδας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφορίες, οι οποίες συνδυάστηκαν με αστυνομικές έρευνες, κατοπτεύσεις χώρων και επιτηρήσεις προσώπων. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, έχοντας συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους τέσσερις μήνες, προέβαιναν στην καλλιέργεια και την πώληση ναρκωτικών ουσιών, στο Νομό Ροδόπης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τα πέντε (5) μέλη της ομάδας και η 58χρονη. Στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε σπίτια, οχήματα και ένα ποιμνιοστάσιο, καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1.096,2 γραμμαρίων
8 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 57,9 γραμμαρίων
1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 3,3 μέτρων
5 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης
5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
350 κενές νάιλον συσκευασίες
1 αεροβόλο όπλο
1 τσεκούρι
1 σπάθα συνολικού μήκους 50 εκατοστών
5 μαχαίρια συνολικού μήκους από 25 έως 26 εκατοστά
Το χρηματικό των 4.540 ευρώ και 237 λέβα Βουλγαρίας
1 πινακίδα κυκλοφορίας
6 κινητά τηλέφωνα
Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της έρευνας στην οικία του 38χρονου, εντός της οποίας εντοπίσθηκε ο ίδιος, ο 67χρονος και η 58χρονη, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 38 και 67 ετών, αντέδρασαν βίαια κατά των αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ η 58χρονη επιχείρησε να αποκρύψει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία τελικά βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκαν επίσης 1 Ι.Χ.Φ. και 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑