Διεθνείς

Published on November 5th, 2013 | by fileto

0

Arsinoe de Thrace στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου

Στη Βαυαρία θα “ταξιδέψουν” η μόδα, η αισθητική και ο πολιτισμός της Θράκης στις 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διοργανώνει στο Μόναχο η εταιρεία “Arsinoe de Thrace”, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με την Ακαδημία Μόδας και Σχεδιασμού της γερμανικής πόλης (Amd).

Οκτώ ολομέταξα φορέματα υψηλής ραπτικής της εταιρείας θα παρουσιαστούν στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, εν μέσω των ελληνικών γλυπτών τής συλλογής του Βαυαρού Βασιλιά Ludwig I, δικαιώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης: “Η Θράκη συναντά τη Βαυαρία”.

Τα φορέματα, που ανήκουν στη συλλογή 2014 της εταιρείας, δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την εν λόγω συλλογή, ενώ τα χρώματά τους αντιστοιχούν- σύμφωνα με την εταιρεία- σε στοιχεία της θρακικής γης, όπως το μπλε του πελάγους, το λευκό των σύννεφων, το κόκκινο της φωτιάς και το πράσινο των δασών.

Κατερίνα Καραγιάννη

Τα ρούχα είναι εμπνευσμένα από τα συνδετικά ιστορικά σημεία της Θράκης και της Βαυαρίας, π.χ., από τους χιτώνες και τα αέρινα φορέματα των αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών εκθεμάτων της Γλυπτοθήκης του Μονάχου.

http://www.arsinoedethrace.com/


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑