Ειδήσεις

Published on November 7th, 2013 | by fileto

0

19χρονος ποντικός με πανθρακική δράση

Εξιχνιάσθηκαν , μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα σε γραφεία, επιχειρήσεις και σχολείο, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από 31-12-2012 έως και 5-11-2013 στην πόλη της Ξάνθης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες (6-11-2013) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και απειλή. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και άγνωστο άτομο, συνεργός του 19χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος την 4/5-11-2013, από κοινού με το συνεργό του, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης, επτά (7) γραφεία και δύο (2) επιχειρήσεις, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα (1) ακόμη γραφείο χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι, οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 31-12-2012 έως και 3-11-2013, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης, άλλες τρεις (3) επιχειρήσεις, ένα (1) γραφείο και ένα (1) σχολείο, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα έγραφα.

Κατά τη διάπραξη των δεκατεσσάρων (14) διαρρήξεων, οι δύο δράστες, αφαίρεσαν συνολικά:

4 ηλεκτρονικές συσκευές
3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
Το χρηματικό ποσό των 1.071 ευρώ
3 κινητά τηλέφωνα
Διάφορα έγγραφα
Στην κατοχή του 19χρονου και σε δύο οικίες όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

έξι (6) ηλεκτρονικές συσκευές
ένα (1) κινητό τηλέφωνο
μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,2 γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των 288 ευρώ.
Για τρεις (3) από τις παραπάνω ηλεκτρονικές συσκευές και το κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τις διαρρήξεις που διέπραξαν οι δύο δράστες και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές, ενώ μετά τη σύλληψή του και κατά τη παραμονή του στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης απείλησε τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, για την ταυτοποίηση του συνεργού του 19χρονου και τυχόν εμπλοκή των δύο δραστών σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑