Ειδήσεις

Published on November 13th, 2013 | by fileto

0

Στο δήμο Μαρώνειας – Σαπών επιχειρηματίες από ΗΠΑ και Κίνα

Χθες Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Ξυλαγανή συνάντηση του δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη, με τον πρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας «Hilux» και «Sound Off» (ΗΠΑ) κ. Μark Litke και τον Marketing Director  του κινεζικού ομίλου «FOXCONN» κ. Eric Cho, που δραστηριοποιούνται στις υψηλές τεχνολογίες.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαος Αγγελίδης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της «DASTERI A.E.», κ.κ. Γιάννης και Βασίλης Δαστερίδης, η εταιρεία των οποίων θα αναλάβει τη διεκπεραίωση επενδυτικού πλάνου της «Hilux» και της «FOXCONN» στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.
Η επίσκεψη των επιχειρηματιών ήταν εθιμοτυπική, μια και ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που εμπιστεύθηκε την τεχνολογία της εταιρείας «Hilux» και τοποθέτησε φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης LED, σε οικισμούς του. Αυτό το γεγονός έκανε εντύπωση στον αμερικανό επιχειρηματία ο οποίος θεώρησε καλή ευκαιρία να τον γνωρίσει από κοντά και να τον ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη του, με την ευκαιρία της επίσκεψής του.
Παράλληλα μια και οι επιχειρηματίες σχεδιάζουν επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ετοίμασαν αυτό το ταξίδι στη Θράκη εφόσον έχει σχέση με τον επικείμενο στρατηγικό επενδυτικό σχεδιασμό τους.
Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης επεσήμανε ότι: «είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο μας αυτή η επίσκεψη, έστω και συμβολική. Σαν δημοτική αρχή πιστεύουμε τις νέες τεχνολογίες οι οποίες οδηγούν και σε οικονομία χρημάτων, ιδιαίτερα σημαντικός στόχος σε αυτές τις εποχές και ελπίζουμε ότι αυτή η επιλογή θα αποτελέσει έναυσμα ώστε η νέα επιχειρηματική κίνηση που σκοπεύουν να κάνουν οι κολοσσοί «Hilux» και «Foxconn», να έχει σαν επίκεντρο την περιοχή μας.Σήμερα με την επίσκεψη των δύο κορυφαίων στο αντικείμενό τους, διεθνούς κύρους επιχειρηματιών αισθανόμαστε σαν να φιλοξενούμε τον Μπίλ Γκέιτς, γιατί τέτοιου βεληνεκούς είναι η οικονομική τους επιφάνεια».
Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι των δυο επιχειρηματικών κολοσσών, με κύκλο εργασιών 108,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2012 και 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, ανέπτυξαν στον δήμαρχο το επενδυτικό τους πλάνο για νέα συνεργασία με ελληνική κατασκευαστική εταιρεία φωτιστικών, η οποία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη.

 

Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρείας «Hilux» κ. MarkLitke δήλωσε: «Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα. Ήδη η εταιρεία μου συνεργάζεται με την εταιρεία «Dasteri» της οικογένειας Δαστερίδη από την Αλεξανδρούπολη. Ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με την συμμετοχή και του ομίλου «Foxconn», η οποία θα δώσει μια επιχειρηματική ευκαιρία και στην Ελλάδα, εφόσον συμμετέχει και η «Dasteri», αν και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Ελπίζω να βγει κάτι θετικό.

Μου έκανε εντύπωση η ανταπόκριση του δήμου Μαρώνειας – Σαπών στην τοποθέτηση προϊόντων της εταιρείας μας. Αυτό φανερώνει ότι η διοίκησή του και ο δήμαρχος έχουν όραμα και βλέπουν μπροστά. Δεν έχει σημασία που ο δήμος αυτός είναι μικρός. Άλλωστε τα μεγάλα ταξίδια, ξεκινούν με ένα βήμα».

 

 Ο Marketing Director  του κινεζικού ομίλου «FOXCONN» κ. Eric Cho, εταιρεία που κατασκευάζει τα γνωστά μας iphone της Apple, δήλωσε: «Για πρώτη φορά επισκέπτομαι την Ευρώπη και την Ελλάδα φυσικά και αυτό ήταν ένα όνειρο μου μια και τόσο η ιστορία της Ελλάδας όσο και της Κίνας είναι πυλώνες του παγκόσμιου πολιτισμού.

Θέλουμε μέσα από τη συνεργασία των εταιρειών μας να δημιουργήσουμε όχι μόνο ελπίδα αλλά και προοπτικές για την χώρα σας.

Θα κάνουμε μέσα από συζητήσεις το πρώτο σταθερό βήμα για να ακολουθήσουν τα επόμενα που θα είναι κάτι μεγάλο με πανευρωπαϊκή εμβέλεια».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑