Ειδήσεις

Published on November 22nd, 2013 | by fileto

0

Βούλγαρος, Παλαιστίνιος και Ισραηλινός διακινούσαν λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2013) το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης και στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ένας 47χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 28χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 26χρονος υπήκοος Ισραήλ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα (30) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοος Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, ο 47χρονος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, οι άλλοι δύο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προπορεύονταν του φορτηγού που οδηγούσε ο 47χρονος και λειτουργούσαν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα, από περιοχή της Αθήνας, καθώς και ότι οι πινακίδες του, φέρουν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Κατασχέθηκαν:

ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
ένας (1) ζεύγος πινακίδες
το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν πενήντα πέντε (155) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑