Ειδήσεις

Published on December 7th, 2013 | by fileto

0

Ξενία και Μπάτης μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Συνολικά 170 ακίνητα μεταβιβάζονται εντός του τρέχοντος μηνός στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σύμφωνα και με τις επιταγές του μνημονίου. Το μνημόνιο προβλέπει τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ εντός του 2013 συνολικά 1.000 ακινήτων προς αξιοποίηση.

Στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ γίνεται αναφορά και στις εξαιρέσεις μεταβίβασης εκτάσεων από το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου για το οποίο στο παρελθόν είχε εκπονηθεί ευρύ σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης και ουδέποτε υλοποιήθηκε.Πέραν της συγκεκριμένης έκτασης περιλαμβάνονται ακόμη διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες «Ξενία» ανά την Ελλάδα, όπως αυτό της Θάσου, της Κοζάνης, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Έδεσσας, το Ξενία και η ιαματική πηγή Κύθνου, η έκταση των 1.380.000 τ.μ. της Ιαματικής Πηγής Κυλλήνης.

Επίσης, στα ακίνητα προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ εντάσσονται και γνωστά αρχονικά όπως το «Αρχοντικό Ξηραδάκη» και το «Αρχοντικό Μουσλή» στη Μακρυνίτσα Πηλίου, το «Αρχοντικό Ευαγγελινάκη» στις Μηλιές Πηλίου, το ακίνητο στις Πηγές Λούρου του δήμου Δωδώνης, παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ασπροβάλτα και στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, αλλά και το κάμπιγκ Μπάτης της Καβάλας.

Στα τουριστικά ακίνητα, τα οποία θα βγουν προς αξιοποίηση περιλαμβάνονται ακόμη εκτάσεις στη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κω, τη Σαλαμίνα, τη Ζάκυνθο, το Ναύπλιο και το Μεσολόγγι, ενώ στα αστικά ακίνητα της Αθήνας περιλαμβάνεται το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ επί της Λ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑