Ειδήσεις

Published on December 11th, 2013 | by fileto

0

Η ελιά και το λάδι της Θάσου διαφημίζονται και προωθούνται

Τέσσερα νέα προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων συνολικού ύψους 12.776.236 ευρώ, υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλου.

Τα τρία προγράμματα αφορούν στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα σε τρίτες χώρες. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων καλύπτεται κατά 50% από την Ε.Ε., 20% από το ελληνικό Κράτος και 30% από τους ιδιώτες-φορείς που συμμετέχουν.

Αναλυτικότερα, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που κρίνονται ως επιλέξιμα για τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι:

  • Προώθηση φρέσκων φρούτων (ροδάκινο – πορτοκάλι) στην εσωτερική αγορά (Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Ουγγαρία). Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, προϋπολογισμού 4.394.598 ευρώ.
  • Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης για Καλάθι Προϊόντων με Λάδι ΠΓΕ Θάσου, Ελιά Θρούμπα ΠΟΠ Θάσου, Ξινόμαυρο ΠΟΠ Νάουσας, Κασέρι ΠΟΠ, Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ και Φέτα ΠΟΠ στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα). Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής την ΕΑΣ Καβάλας, προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.
  • Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης μεταποιημένων προϊόντων με βάση το ρύζι σε τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Ρωσία, Νορβηγία). Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής την εταιρεία ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ – AGRINO, προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.
  • Δράσεις ενημέρωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών ΠΟΠ/ΠΓΕ στην εσωτερική αγορά. Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής τον ΑΣ Ζαγοράς Πηλίου, προϋπολογισμού 1.591.638 ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑