Εκδηλώσεις

Published on December 16th, 2013 | by fileto

0

Χριστούγεννα στην Κομοτηνή με εκδηλώσεις

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
18:00μ.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Χριστουγεννιάτικη ποδηλατοβόλτα
Οι On Bikes – Ποδηλάτες Κομοτηνής, πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων, θα κάνουν μαζί σας μια χριστουγεννιάτικη βόλτα, που θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα από το σιντριβάνι της πλατείας και θα καταλήξει πάλι εκεί, στις 6:30, για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βάλτε τα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια σας και ελάτε να σκορπίσουμε στην πόλη με τα ποδήλατά μας το χαρούμενο πνεύμα των Χριστουγέννων.
19:00μ.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, με συμπαραστάτες του τα μικρά παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής. Οι μικροί μας συμπολίτες, αφού διασχίσουν τους εμπορικούς δρόμους της πόλης με τα φαναράκια τους, θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, για να φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μαζί με τον Δήμαρχο. Η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής με τις γιορτινές της μελωδίες και οι On Bikes–Ποδηλάτες Κομοτηνής θα τους συνοδέψουν με εορταστική διάθεση.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
10.00π.μ.-12:00 • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Τα παιδιά δημιουργούν εορταστικά
Τα παιδιά του 2ου και του 13ου Νηπιαγωγείου, καθώς και του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού, στολίζουν με χειροποίητα στολίδια τα δέντρα της πλατείας και ζωγραφίζουν κάρτες για τον Άι-Βασίλη.
18:00μ.μ.-20:00μ.μ. • Οδός Βενιζέλου
Ζεστά Οδηγικά Αρώματα
Τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προσφέρουν μυρωδάτο, ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, για να ζεστάνουν όλους εμάς που θα βγούμε για ψώνια, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
10:00π.μ.-12:00 • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Τα παιδιά ταξιδεύουν με οδηγό το όνειρο
Η Λαλού παρέα με την Μαλού ταξιδεύουν τα παιδιά του 7ου και του 9ου Νηπιαγωγείου, του Γ΄ Παιδικού Σταθμού και του ΠΙΚΠΑ στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, σκορπίζοντας χρυσόσκονη χαράς και ευτυχίας.
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
10:00μ.μ. -12:00 • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Τα παιδιά ψυχαγωγούνται από τον Άι-Βασίλη
Τα παιδιά του Α΄ και του Η΄ Παιδικού Σταθμού αφήνουν τις αίθουσες, ξεχύνονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας και μας μυούν στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Ο Άι-Βασίλης διασκεδάζει και ψυχαγωγεί τα παιδιά, αλλά, παράλληλα, κάνει και τους μεγάλους να πιστέψουν στο όνειρο και στη μαγεία.
18:00μ.μ.-20:00μ.μ. • Οδός Βενιζέλου
Ζεστά Οδηγικά Αρώματα
Τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προσφέρουν μυρωδάτο, ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, για να ζεστάνουν όλους εμάς που θα βγούμε για ψώνια, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013
10:00π.μ. -12:00 • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τις ευχές τους
Τα παιδάκια του Ε΄Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής και του Παιδικού Σταθμού Κοσμίου ζωγραφίζουν κάρτες για τον Άι-Βασίλη, του στέλνουν τις ευχές και τις επιθυμίες τους, βγαίνουν φωτογραφίες στο σπίτι του και πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία με τα φωτεινά τους χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές τους.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
11:00π.μ. -16:00μ.μ • Οδός Βενιζέλου
Εκδήλωση από τη Λέσχη Lions Ορφέας & τη Λέσχη Leo ΘΡΑΞΙΠΠΟΣ
Η Λέσχη Lions Ορφέας Κομοτηνής και η Λέσχη Leo ΘΡΑΞΙΠΠΟΣ διοργανώνουν το Δρόμο της Αγάπης στην οδό Βενιζέλου και καλούν τους Δημότες της πόλης μας να κεντήσουν ένα χαλί με νομίσματα. Τα έσοδα από το μαγικό αυτό χαλί της αγάπης θα διατεθούν στο Σύλλογο ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» για την ανέγερση της στέγης του.
18:00μ.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Χριστουγεννιάτικη Ποδηλατοβόλτα
Οι On Bikes-Ποδηλάτες Κομοτηνής σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης. Ντυθείτε σύμφωνα με το πνεύμα των γιορτών εσείς και τα ποδήλατά σας και ελάτε να στολίσουμε ένα ξεχωριστό δέντρο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Να’ χετε μαζί σας το δικό σας στολίδι, την καλή σας διάθεση και το φωτεινότερο χαμόγελό σας.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
11:00π.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Τα παιδιά γιορτάζουν θεατρικά
Οι αγαπημένες Λαλού και Μαλού θα διασκεδάσουν τα παιδιά της πόλης μας με πολλά εντυπωσιακά νούμερα, με κεφάτα παιχνίδια σχετικά με το πνεύμα των Χριστουγέννων, με θεατρικά σκετσάκια, με τον χιονάνθρωπο και με πολλές άλλες εκπλήξεις! Μας υπόσχονται μια γιορτή γεμάτη χορό και τραγούδια, που θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς μας φίλους.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
11:00π.μ. • Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής:
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι»
Τα παιδιά του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι» γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο χώρο τους, συντροφιά με τη Λαλού και τη Μαλού, και μας προσκαλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε για λίγο μαζί τους την ατμόσφαιρα της γιορτής, της χαράς, της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης.
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013
11:00π.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα
Οι Φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρου πλημμυρίζουν με γιορτινούς ήχους, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μαγικές μελωδίες την κεντρική πλατεία της πόλης μας.
11:00π.μ.-14:00μ.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες
Οι αδερφές Κάκαλου σας περιμένουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής για να σας αφηγηθούν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια γεμάτα χρώματα και ευχές!!!!
18:00μ.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Παραδοσιακά κάλαντα
Το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής τραγουδά παραδοσιακά κάλαντα και μοιράζει χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας. Υπενθυμίζοντάς μας, έτσι, ότι η παράδοση αποτελεί το ασφαλές εχέγγυο, για να διατηρήσουμε αλώβητη την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας.
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής γιορτάζει τα «Χριστούγεννα με όλα τα παιδιά»
Σας προσκαλούμε να ζήσουμε όλοι μαζί την ομορφιά των Χριστουγέννων.
  • 11:30π.μ.: Έναρξη των δραστηριοτήτων με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από την Παιδική Χορωδία του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής.
  • 11:50π.μ.: Ταξίδι στη χώρα των ευχών με την παρουσίαση Θεατρικού δρώμενου από την Ομάδα Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σκηνής» με τίτλο «Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».
  • 12:20μ.μ.-13:30μ.μ.: Δημιουργικά Εργαστήρια:
                               I.      Εργαστήρι ζωγραφικής του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, όπου με την καθοδήγηση της ζωγράφου Βαρβάρας Ιωαννίδου-Τσίτσιρα τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ευχάριστα θέματα, εμπνευσμένα από τις εορτές των Χριστουγέννων.
                            II.      Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων καρτών και στολιδιών, όπου τα παιδιά με την καθοδήγηση της Κοινωνικού Λειτουργού Σουζάνας Μουρατίδου και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Κ.Σ.Π. των SOS Ελλάδος θα φτιάξουν τα δικά τους στολίδια και τις δικές τους κάρτες.
  • 13:30μ.μ.-13:45μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών.
  • 13:45μ.μ.-14:15μ.μ.: Χριστουγεννιάτικες μουσικές από την jazz-band του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής (Υπεύθυνος Καθηγητής Νίκος Ιερώνυμος), αφιερωμένες από τα παιδιά για τα παιδιά.
Προσκεκλημένα στην εκδήλωση είναι όλα τα παιδιά της πόλης μας. Επίσης, θα παρευρεθούν και τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης και του Κέντρου Στήριξης Κομοτηνής.
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
18:00μ.μ. • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσάνων
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσάνων βραβεύει τους αριστούχους των Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ροδόπης και τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2013. Κεντρικός Ομιλητής: ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
11:00π.μ.-13:00μ.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Σαρακατσάνικα εδέσματα
Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα. Πιστοί στη μακραίωνη παράδοσή τους οι Σαρακατσάνοι του τόπου μας παρουσιάζουν ένα νόστιμο δείγμα της διατροφικής τους κουλτούρας. Και μ’ αυτόν τον τρόπο στέλνουν σ’ όλους τις δικές τους γιορτινές ευχές.
11:30π.μ. • Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο
Παρουσίαση παιδικού βιβλίου
Παρουσίαση του βιβλίου «Η μικρή μπότα του Άγιου Βασίλη» της Δήμητρας Πυργελή, από τις εκδόσεις Λιβάνη
«Ποιες είναι οι τελευταίες ετοιμασίες στο μαγικό χωριό; Τι κάνει ο Άγιος Βασίλης 3 μέρες πριν την Πρωτοχρονιά; Η βοηθός του, Δήμητρα Πυργελή, θα το σκάσει για λίγο από το χωριό και θα βρεθεί κοντά μας. Στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του Άγιου Βασίλη, θα μας αφηγηθεί μια πρωτοχρονιάτικη ιστορία και θα μας βοηθήσει με τις πρωτοχρονιάτικες κατασκευές. Θα σας περιμένουμε όλους εκεί!».
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
13:00μ.μ. Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Αναβίωση του εθίμου των Μωμόγερων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» καλωσορίζει τον καινούριο χρόνο με το λαϊκό παραδοσιακό θέατρο του Πόντου: Μωμογέρια «Κιτί Γοτσάς». «Μωμόερος θα ίνουμαι και με τα κουδουνόπα θα λάσκουμαι μεσανυχτί και γνεφίζω κορτσόπα».
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013
10:00π.μ.-11:00π.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα
Οι Φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Ενότητας του Νέου Σιδηροχωρίου υποδέχονται μουσικά τον καινούριο χρόνο. Γεμίζουν το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και ήχους και εύχονται σε όλους καλή, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά.
11:30π.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Πρωτοχρονιάτικες Ιστορίες
Οι αδερφές Κάκαλου σας περιμένουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, για να σας αφηγηθούν πρωτοχρονιάτικα παραμύθια γεμάτα χρώματα και ευχές!!!
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014
11:00π.μ. • Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Γιορτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κομοτηνής και Μελέτης

 

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε! Οι παιδικές φωνούλες και τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών είναι ικανά, άραγε, να τον ξαναφέρουν;;; Ελάτε να το διαπιστώσουμε… Με συνοδοιπόρους μας και βοηθούς μας το παιχνίδι, το τραγούδι, τον χορό, τη χαρά και τη μαγεία ας προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑