Ειδήσεις

Published on January 8th, 2014 | by fileto

0

Πλαστές άδειες οδήγησης με τη σέσουλα στην Αλεξανδρούπολη

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα, που προέβαινε στην έκδοση πλαστών αδειών ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (07-01-2014) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 34 (άνδρες) και 24 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση– για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και διεξάγονται έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, με διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε στην έκδοση πλαστών αδειών ικανότητας οδήγησης, αποσπώντας παράνομα χρηματικά ποσά, από 3.000 έως 4.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, μετά από επικοινωνία που είχαν με τους ενδιαφερόμενους, τους υπόσχονταν την έκδοση γνήσιας άδειας ικανότητας οδήγησης. Ακολούθως, η 24χρονη, καθ’ υπόδειξη του 34χρονου, ερχόταν σε επαφή με αυτούς σε προκαθορισμένο ραντεβού και τους αποσπούσε το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια, τα παρέδιδε στον 24χρονο, ο οποίος με τη σειρά του ερχόταν σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό δράστη, προκειμένου να εκδώσει την πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε η 24χρονη και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του αστυνομικού, προκειμένου να του χορηγήσει μία γνήσια άδεια ικανότητας οδήγησης που είχαν συμφωνήσει.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη της ομάδας.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στους συλληφθέντες καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1) Στην κατοχή και την οικία της 24χρονης:

 •  το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα
 •  το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
 •  τέσσερις (4) φωτογραφίες του αστυνομικού
 •  ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
 •  ένα (1) κινητό τηλέφωνο

2) Στην κατοχή και την οικία του 24χρονου:

 •  ένα (1) κυνηγετικό όπλο
 •  ένας (1) αυτοσχέδιος μηχανισμός πυροδότησης φωτοβολίδων με δύο (2) τηλεχειριστήρια
 • οκτώ (8) γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου
 • εκατόν εξήντα ένα (161) κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
 • ένα (1) ιδιόχειρο σημείωμα με πληροφορίες για πυροδότηση εκρηκτικών υλών
 • δύο (2) κροτίδες
 • ένα (1) κινητό τηλέφωνο

3) Στην κατοχή του 34χρονου, ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην ομάδα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑