Ειδήσεις

Published on January 17th, 2014 | by fileto

0

Καβάλα και Θάσος διαφημίζονται στη Βιέννη

Σειρά συναντήσεων και επαφών με διευθυντικά στελέχη αυστριακών ταξιδιωτικών οργανισμών και μέσων ενημέρωσης έχει, από χθες στη Βιέννη, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας, με περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθετών του, στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η έκθεση  θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αναμένοντας, με τους 800 εκθέτες της από 70 χώρες, περίπου 150.000 επισκέπτες.

Τα μηνύματα από πλευράς αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και έχουν ήδη καταγραφεί σε πρόσφατα δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, όπως Ρόδος, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι), Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), Βόλος-Πήλιο, Σκιάθος, Καβάλα, Θάσος, Χίος, αλλά και διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και την πρώτη, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών. Κατά μέσο όρο, 500.000 Αυστριακοί τουρίστες καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑