Ειδήσεις

Published on January 21st, 2014 | by fileto

0

Συνωστισμός διακινητών και λαθρομεταναστών στον Έβρο

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν προχθές (18-1-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, δύο (2) από τα μέλη της ομάδας, αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη ομοεθνείς τους, ηλικίας 23 και 20 ετών, μέλη της ομάδας, οι οποίοι δε συνελήφθησαν και αναζητούνται.

Ειδικότερα, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, διότι, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προωθούσαν με αυτό, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές.

Από τη συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της ενδελεχούς έρευνας προέκυψε ότι οι τέσσερις (4) αλλοδαποί δράστες, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διευκόλυνση εισόδου και τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι μετά την καθοδήγηση του 20χρονου, ο 34χρονος αρχικά διευκόλυνε την είσοδο στους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μαζί με τον 29χρονο τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι δύο δράστες, ηλικίας 20 και 29 ετών.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές.

ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΈΣ

Συνελήφθησαν την 19/20-1-2014 βραδινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, ένας 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν οι δύο δράστες, διότι ο 30χρονος καθοδηγούσε πεζός στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε μεταφέρει παράνομα ο 49χρονος, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, με τη χρήση δύο (2) πλαστικών βαρκών.

Κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) πλαστικές βάρκες
  • το χρηματικό ποσό των 200 Ευρώ και 130 λιρών Τουρκίας
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΔΑΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΥΡΑ

Συνελήφθη σήμερα (20-1-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (ύψος Λύρας), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Δανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ερυθραίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει στο εσωτερικό του, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑