Ειδήσεις

Published on January 30th, 2014 | by fileto

0

Ομάδα 10 ανηλίκων ρήμαζε καταστήματα στον Έβρο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο εξάμηνο, σε χωριά του Έβρου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος δέκα (10) ημεδαπών, δύο ενήλικων, ηλικίας 19 και 20 ετών και οκτώ ανήλικων, ηλικίας από 15 έως 17 ετών.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετικές συνθέσεις, κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενεργώντας τις βραδινές κυρίως ώρες, διέρρηξαν δεκατέσσερα (14) καταστήματα – επιχειρήσεις σε χωριά του Έβρου.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό των καταστημάτων – επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ περίπου, πακέτα τσιγάρων, συνολικής αξίας 6.200 ευρώ περίπου, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, πλήθος εργαλείων και φιάλες ποτών.

Επίσης προέκυψε ότι σε τρεις από τις διαρρήξεις, συμμετείχε και ένας ακόμη δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ερευνώνται.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν πλήθος εργαλείων, 58 πακέτα τσιγάρων, 3 σπρέι μπογιάς, 2 υαλοκαθαριστήρες, 1 δοχείο με λάδι κινητήρα και 1 λάστιχο μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου για την ταυτοποίηση του συνεργού και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑