Ειδήσεις

Published on February 11th, 2014 | by fileto

0

Προεκλογικός καυγάς Σιμιτσή – Άδωνη για το νοσοκομείο

Καταγγέλει με ανακοίνωσή του προεκλογικά τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής για την αδράνεια που επέδειξε στο ζήτημα του παλαιού νοσοκομείου της Καβάλας.

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για «έναν εκβιασμό απίστευτο πολύ περισσότερο όταν με τόσο ιταμό και προκλητικό τρόπο εκστομίζεται από έναν υπουργό», αν και αρχικά «ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε προσωπικά να υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση, με την οποία ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει τη διαχείριση όλου του ακινήτου».

Η δήλωση του δημάρχου Καβάλας:

«Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο στις 25.1.2014 για το παλιό νοσοκομείο, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Βεντούρης μας έφερε το καλό νέο: ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε προσωπικά να υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση, με την οποία ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει τη διαχείριση όλου του ακινήτου.

Κι όμως! Μέσα σε δέκα μέρες το θλιβερό ελληνικό κράτος και οι απερίγραπτοι λειτουργοί του απέδειξαν την αναξιοπιστία τους. Όχι μόνο δεν εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση αλλά ο υπουργός διαμήνυσε, πάλι μέσω του κ. Βεντούρη, ότι θα παραχωρήσει τη χρήση του ακινήτου στο Δήμο Καβάλας μόνο αν δηλώσουμε ότι αυτό ανήκει στο Δημόσιο.

Πρόκειται για έναν εκβιασμό απίστευτο πολύ περισσότερο όταν με τόσο ιταμό και προκλητικό τρόπο εκστομίζεται από έναν υπουργό. Έναν άνθρωπο ταγμένο να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο.

Δηλώνουμε πως η υπομονή μας εξαντλείται. Οι Καβαλιώτες δεν ανεχόμαστε άλλο την κατασπατάληση της δημοτικής περιουσίας, την αδράνεια της κρατικής μηχανής, το χάσιμο και άλλων ευκαιριών για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Ό ,τι προκύψει στο μέλλον, θα οφείλεται στη δίκαιη αγανάκτησή μας για το ανάλγητο κράτος που υποβαθμίζει το επίπεδο της ζωής μας, εξαντλεί ποικιλότροπα τον Δήμο και μειώνει τις δυνατότητές του για παρεμβάσεις στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα και, ταυτόχρονα, αδιαφορεί για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την οικονομική ανάκαμψη και ευημερία».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑